събота, 10 декември 2016 г.

Велико Търново стартира дарителска кампания за Хитрино

Кметът на община Велико Търново Даниел Панов инициира дарителска кампания в подкрепа на жителите на с. Хитрино, пострадали вследствие на влаковата катастрофа. В часовете след инцидента Панов проведе разговори с кмета на селото Нуридин Исмаил и го увери в подкрепата, на която местното население в Хитрино може да разчитат.
Веднага щом бъде отменена евакуацията и стане ясно от какво се нуждаят хората, Даниел Панов и екипът му в Община Велико Търново ще обявят дарителска акция сред бизнеса, неправителствения сектор, Българския Червен кръст и обществеността в старопрестолния град. Ще бъдат оповестени и сметки за набиране на средства.
„Вярвам, че великотърновци ще се включат в кампанията и ще помогнат на хората в с. Хитрино според възможностите си. Нека всички се помолим за семействата на загиналите, за оздравяването и възстановяването на пострадалите. Помним помощта на цяла България, когато имахме нужда от подкрепа заради наводненията през лятото на 2014 г. Нека помогнем”, коментира Даниел Панов.
Подкрепа за кампанията са изразили и кметове на други градове и населени места в България, както и членове на Националното сдружение на общините. 


Над 6 000 харесвания в нашата любителска Фейсбук страница за градския транспорт във Велико Търново. За 9 месеца посещенията в новия ни сайт надхвърлят 320 000.

www.facebook.com/gradski.transport.vt
Над 6 000 са вече харесванията в нашата фейсбук страница за обществения транспорт във Велико Търново. В нея ежедневно се публикуват новини от Велико Търново. Място в нея намират и снимки на старопрестолния Търновград. На 6ти декември се навършиха 9 месеца от създаването на нашия нов любителски сайт за транспорта във Велико Търново. За този период посещенията в него са вече повече от 320 000, а публикуваните статии са близо 700. В него ще откриете най-актуалната информация по отношение на обществения транспорт във Велико Търново, както и телефони за връзка с автогарите и жп гарата в града. Ако имате въпроси към нас, по отношение на транспорта във Велико Търново, може да ни пишете на нашия имейл или като лично съобщения във Фейсбук страницата ни, а ние ще Ви отговорим възможно най-бързо.

Деца превърнаха Община Велико Търново в пъстра коледна работилница

Снимка и информация - Община Велико Търново


Сградата на Община Велико Търново бе превърната в пъстра коледна работилница благодарение на децата от старопрестолния град. Целият трети етаж бе преобразен от малчуганите, които майсториха играчки, гирлянди и други украшения за елхата, изработваха коледни картички и сувенири, твориха произведения на изкуството от шишарки. Техните майки, татковци, баби и дядовци също си припомниха детските години и часовете по ръчен труд. 
Всички необходими пособия и материали бяха осигурени предварително. С подкрепата на кмета Даниел Панов инициативата „Коледна работилница” ще се проведе и следващата събота – 17 декември. Тогава малките великотърновци ще могат демонстрират своите сръчност и въображение при създаването на новогодишни сурвакници.
Детските празници са част от културно-развлекателната програма, с която Велико Търново ще посрещне Коледа и Нова година.

С 13 180 лева от Коледния благотворителен бал на кмета Даниел Панов подкрепят семейства от общинската програма „Ин витро”

Снимка и информация - Община Велико Търново


13 180 лева бяха набрани по време на Коледния благотворителен бал, който кметът на Велико Търново Даниел Панов традиционно дава в навечерието на светлите празници. Сумата бе отчетена в присъствието на нотариус. По инициатива на Панов с дарените средства ще бъдат подкрепени семейства, които са включени в общинската програма за асистирана репродукция „Ин витро”. Тя бе създадена през 2011 г., а целевият бюджет бива увеличаван всяка година.
 „На Коледа стават чудеса. Дано с нашия скромен принос дадем възможност на тези наши съграждани да сбъднат мечтата си  – да се радват на рожби”, сподели Даниел Панов пред събралите се гости. Благотворителният бал съвпадна с деня, в който църквата почита Света Анна – майката на Богородица, покровителка и закрилница на семейството, брака, зачатието и бременните жени.
Сред гостите на приема бяха Нели и Емил Николови, заедно с дъщеричката им Емили. Тя е едно от първите бебета, родили се в семейства, на които Община Велико Търново помага. От 2011 г. досега 42 са новородените, чиито майки и татковци са включени в общинската програмата за асистирана репродукция „Ин витро”. Предстои раждането на още десет пеленачета.
Даниел Панов благодари на клубовете „Лайънс Царевец”, „Лайънс Велико Търново – Арбанаси”, „Св. Патриарх Евтимий”, „Зонта” и „Ротари”, които имаха много важна роля за организацията и провеждането на благотворителния прием. Кметът на старопрестолния град се обърна с думи на признателност и към представителите на бизнеса, като подчерта тяхната гражданска активност, ролята им за просперитета на Велико Търново и подкрепата на проекти и каузи във всички сфери. „Велико Търново е единственият град в Централна Северна България с позитивен прираст и е сред малкото генератори на растеж у нас. Раждаемостта през тази година е рекордна – преди броени дни в старопрестолния град проплака хилядното бебе”, каза още Даниел Панов.
В края на 2011 г., отново по инициатива на Даниел Панов, набраните от тогавашния Коледен благотворителен бал 8116 лева бяха дарени на няколко семейства с репродуктивни проблеми.

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново