неделя, 18 ноември 2018 г.

Family Days Expo събра десетки изложители и стотици деца и родители във Велико Търново

Снимки и информация: Община Велико Търново

Велико Търново бе домакин на първото по рода си за региона изложение за родители и деца Family Days Expo, провело се през уикенда в Двореца на културата и спорта „Васил Левски”. Десетки изложители – местни и национални компании, организации и сдружения, предоставящи стоки и услуги за бебето, детето и семейството, се представиха със свои щандове. Стотици посетители станаха част от голямото събитие, организирано от Фондация Happy Mums и Община Велико Търново.

Изложението бе открито от кмета на Старата столица Даниел Панов, Тони Калушкова от Happy Mums, Росица Димитрова – директор на общинската дирекция „Социални дейности и здравеопазване” и популярният актьор Николай Априлов, който бе и водещ. Иницативата бе посветена на предстоящия Ден на християнското семейство, отбелязван на 21 ноември.
Даниел Панов благодари на всички, станали част от организационния екип на голямото изложение, както и на десетките участници и партньорите. Кметът подчерта, че инициативи като Family Days Expo са социално ориентирани и насочени към бъдещето на Велико Търново и България - децата, затова подкрепата от страна на институции, неправителствени организации, сдружения и бизнеса е задължителна и напълно естествена. „Обединени, нека продължим да работим така, че Велико Търново да става все по-добър град, все по-привлекателен за младите хора и за създаване на семейства”, каза Даниел Панов и припомни, че Старата столица отчита рекордна раждаемост през последните две години, а населението се увеличава.

Участниците в изложението представиха и предложиха на преференциални цени своите продукти и услуги. Всеки имаше възможност да получи съвети от акушерки, психолози, застрахователи, финансисти, юристи, да разговаря с консултанти по кърмене и бебе-носене относно бременността, раждането, майчинството и др. 
Специално място бе отредено на социалните услуги на Община Велико Търново Детска млечна кухня и Общностен център за деца и родители „Царевград”. Организирани бяха редица томболи, както и работилници за малчуганите.
По време на изложението бе обявена и благотворителна кампания в подкрепа на сектора по неонатология към родилното отделение в Областната болница „Д-р Стефан Черкезов”. Събраните средства ще бъдат инвестирани в нова апаратура и консумативи.

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново