петък, 24 ноември 2017 г.

4 улици във Велико Търново остават без вода до 21:00 часа тази вечер

"ВиК Йовковци" ООД гр. В. Търново уведомява своите абонати, че във връзка с авариен ремонт на водопроводната мрежа в гр. Велико Търново днес 24.11.2017г. (Петък) до 21:00 ч. ще бъде спряно водоподаването за ул. "Ален мак", ул. "Охрид", ул. "Краков" и ул. "Ниш".

При възможност водоподаването ще бъде възстановено по-рано.

Велико Търново с две номинации в Годишните награди на Министерството на туризма за 2017 г.



Велико Търново е с две номинации във второто издание на Годишните награди в туризма. Онлайн гласуването за призовете на Министерството на туризма на сайта www.tourismawards.bg продължава от 21 ноември до 10 декември 2017 г.
       Първата номинация е за Община Велико Търново в категория „Туристическа дестинация“, а претендент за най-добро „Туристическо събитие“ е традиционният празник „Нощ на Самоводската чаршия и Фестивал на занаятите“.      
       Можете да подкрепите Велико Търново за най-добра туристическа дестинация на: http://tourismawards.bg/cat/turisticheska-destinacia/           
       Глас за „Нощ на Самоводската чаршия и фестивал на занаятите“, можете да оставите на: http://tourismawards.bg/cat/turistichesko-subitie/          
       Всеки може да гласува във всяка една от категориите, но да даде своя вот само веднъж. Гласуването ще бъде ограничено на база IP адреси. За реален глас ще се отчита само едно заявено желание за кандидатура в дадена категория, направено от едно устройство. Всички подадени повторно гласове от същия IP адрес ще се регистрират като недействителни.
      Инициативата за Годишни награди в туризма на ресорното министерство има за цел популяризиране на българския туризъм, представяйки разнообразните дестинации, събития и дадености на страната, които я превръщат в целогодишна дестинация.
       Призовете са разделени в 16 категории:„Туристическа атракция/обект“; „Туристическо събитие“; „Духът на България“; „Специализиран туризъм“; „Туристическа дестинация“; „Иновации“; „Журналистически материал на тема туризъм в България за 2017 г. в печатна медия“; „Журналистически материал на тема туризъм в България за 2017 г. в онлайн медия“; „Журналистически материал на тема туризъм в България за 2017 г. в интернет блог“; „Журналистически материал на тема туризъм в България за 2017 г. в радио“; „Журналистически материал на тема туризъм в България за 2017 г. в телевизия“; „Община на 2017 г. за планински туризъм“; „Община на 2017 г. за морски туризъм“; „Община на 2017 г. за балнео и СПА туризъм“; „Община на 2017 г. за културно-исторически туризъм“ и „Изборът на българите”.
       Наградите в тазгодишното издание ще бъдат връчени на специална церемония 12 декември.

 Информация - Вл. Андреева

Ангел Заберски – син и от името на Астор – илюзионист номер едно на България, представят авторски коледен проект на 10.12.2017 г. в залата на МДТ „К.Кисимов“ във Велико Търново



 ВЪЛШЕБСТВА ПО КОЛЕДА“ с чара и фокусите на АСТОР и с приказната музика на ЗАБЕРСКИ е синкретичен музикално-артистичен спектакъл ЗА МАЛКИ  И ГОЛЕМИ. Композиран и сътворен с много настроение и празнична предновогодишна емоция Маг номер едно АСТОР в компанията на Маестрото на музикалната картина ще наградят търновската публика с вълнуващо преживяване.
  • Поводът е предстоящият новогодишен период на празнични събития.
  • Концепцията - един изпълнен с чудеса приказен спектакъл-концерт, с много подаръци за малките в новогодишна атмосфера и ефекти, който да зарадва децата и техните родители ведно.
  • Съдържанието - чудесата по Коледа с АСТОР ще бъдат поднесени на фона на елегантните джазпиеси, изпълнени от септета на Маестро Заберски с много красота, мистика и традиционни музикални картини. Фокусите, разбира се, ще бъдат за всички възрасти.
  • АСТОР не само ще влезе в ролята на Дядо Коледа, но и ще раздаде ПОДАРЪЦИ, така, както само той може да го направи - с тънкости и трикове, с фокуси, чудеса и магьосничество. В оглед на неговото световнопризнато творчество и уникалност като МАГ, имайки впредвид и неговата възраст, публиката ще има уникалното удоволствие да се срещне с великия магьосник, надявам се, с удоволствие. Добрият старец е най-очакваният вълшебник в света на децата, а и на големите, така че, ще разчитаме на гарантиран успех.
  • Ангел Заберски-син е в ролята на композитор и диригент на септета, който ще създаде своеобразна музикална среда на сюжета и ще бъде диригент на спектакъла.
  • Очаквайте АВТОРСКА, а не комерсиална музика, поднесена НА ЖИВО, а не на запис, като ще предвидим и ОБРАЗОВАТЕЛНИ моменти за малки и големи - всичко това по посока  сцената ДА ВЪЗПИТАВА подрастващото поколение, а защо не и техните родители?! 
  • За малките, музиката ще бъде подбрана целенасочено и тематично, като в творчеството на Ангел Заберски има и произведения не само в джаз, но и в класика, а също и ПИЕСИ ЗА ДЕЦА.
  • Ще се радваме да представим във Велико Търново спектакъл, който да съчетава две, та дори и ТРИ ПОКОЛЕНИЯ в една зала и да дадем като подарък такава магична предколедна музикална приказка - синкретично живо и истинко изкуство, което днес все по-трудно реализираме, конкурирайки се с лесно произвежданите постпродукции без импровизация, без авторство и без сътворяване на живо, на сцена.

За децата, както и за техните родители ще има чувал с подаръци, така, както подобава на един истински Коледен празник. На сцената ще видим смело превъплащение на добрия старец, а зрителите в залата ще се почувстват приказно и ще останат наградени с най-доброто от портфолиото на най-великите артисти от българската сцена – музиканти и илюзионисти.

Социалната кауза на нашия проект, предполага да поканим и децата в неравностойно положение да гостуват организирано на спектакъла. За тях сме подготвили и специално отношение. Така при реализиране на проекта ще достигнем и до тези, за които Коледата не е заложена в личния семеен план.

ВЪЛШЕБСТВА ПО КОЛЕДА
ЧУДЕСЕН КОЛЕДЕН спектакъл за деца и възрастни

Участват:

  • АСТОР
  • АНГЕЛ ЗАБЕРСКИ/СИН – КОМПОЗИЦИИ, ДИРИТЕНТ, ПИАНО,
  • СТОЯН ЯКНКУЛОВ/СТУНДЖИ – ПЕРКУСИИ,
  • БОРИС ТАСЛЕВ – КОНТРАБАС,
  • МИХАИЛ ЙОСИФОВ – ТРОМПЕТ,
  • ВЛАДИМИР КЪРПАЗОВ – АЛТ САКСОФОН,
  • АРНАУ ГАРОФЕ – ТЕНОР САКСОФОН, Испания,
  • ВЕЛИСЛАВ СТОЯНОВ – ТРОМБОН. 

Информация - Община Велико Търново

Коледна програма на община Велико Търново (24 ноември - 31 декември)

Плакат - Община Велико Търново

Временна промяна в организацията на движението във Велико Търново за тази вечер

Информация - Община Велико Търново
Снимка - www.facebook.com/gradski.transport.vt
Във връзка с включването на коледните светлини и откриването на Коледната програма на Община Велико Търново ще настъпи следната временна промяна в организация движението на МПС :
На 24 ноември /петък/ за времето от 17,00 до 18,30 ч. или до приключване на събитието ще бъде затворена за движение ул. "Васил Левски" в участъка от кръстовището с ул. "Христо Ботев" до кръстовището с ул. "Цар Освободител".

Проектирана е нова детска градина за квартал „Зона В“

Информация: Община Велико Търново

Нова детска градина да бъде построена в квартал „Зона В“ във Велико Търново предвижда идеен проект, чието изготвяне беше инициирано от кмета Даниел Панов. Капацитетът й ще е за около 120 деца. Вече са подадени са исканията за отчуждаване на избрания терен и за финансиране. Новината обяви кметът Даниел Панов по време на тържество в детска градина „Ивайло“, където бе открита нова площадка за игра и забавления на малчуганите.

„Строителството на ново детско заведение се налага, тъй като населението на Велико Търново през последните две години се увеличава. Има много семейства, които се завърнаха от чужбина. Има и фамилии от съседни градове, които работят в Старата столица, а децата им посещават нашите детски градини“, коментира Даниел Панов. Той посочи, че е започната процедура и за довършването на новия корпус към детска градина „Здравец“.

Пред завършване е подмяната на детските съоръжения в ЦДГ „Здравец“. Както в ЦДГ „Ивайло“, и там новата площадка е финансирана от фирма „ЕКОПАК“ по линия на публично-частно партньорство с общината.  През следващата пролет предстои ремонт на детските кътове в градините „Райна Княгиня“ и „Иванка Ботева“ и детска ясла „Пролет“. По проекта на Община Велико Търново за образователна инфраструктура предстоят основни ремонти на ЦДГ „Ален мак“, „Пролет“ и „Рада Войвода“.

Обновяване на детските площадки в детските градини „Първи Юни“ и „Слънце“ ще е каузата на предстоящия Коледен благотворителен бал в навечерието на Рождество Христово“, който ще се състои на 7 декември.

Нови катерушки, люлки и пързалки радват малчуганите в детска градина „Ивайло“

Нова детска площадка радва малчуганите в детска градина „Ивайло“ във Велико Търново. На разположение на малките великотърновци са съвременни люлки, катерушки, пързалки и други съоръжения за забавления и игра. Инвестицията е в размер на близо 34 000 лева и e осигурена от „ЕКОПАК България“, в резултат на публично-частно партньорство с Общината. 

Със забавни скечове, песни и танци децата посрещнаха кмета Даниел Панов, Тодор Бургуджиев – изпълнителен директор на фирмата спомоществовател, както и останалите гости на празника. Кметът на Велико Търново благодари за благородното начинание и посочи, че когато местната власт, бизнесът и обществото работят заедно, хубавите неща в старопрестолния град се случват бързо.
Снимки и информация: Община Велико Търново

„Продължаваме да обновяваме дворовете и площадките и съвсем скоро няма да има детска градина, където това да не се е случило. Инвестиции като днешната са много важни за Велико Търново, тъй като са насочен към малките великотърновчета – именно те са бъдещето на нашия град и на България“, коментира Даниел Панов. Той пожела на децата да пазят новите придобивки, докато играят, да подготвят писмата си до Дядо Коледа и след 1 декември да ги пуснат в Коледната поща в парк „Марно поле“.

Малчуганите в ЦДГ „Ивайло“ бяха приветствани и от Тодор Бургуджиев, който им благодари за чудесните изпълнения. На финала на тържеството деца, учители и гости пуснаха заедно балони.

Пред завършване е обновяването на площадката и в детска градина „Здравец“, където инвестицията също е осигурена от „ЕКОПАК“, по линия на публично-частното партньорство.





Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново