петък, 23 февруари 2018 г.

Националните програми за младежта и младежките дейности бяха представени във Велико Търново

Снимка и информация - Община Велико Търново


Националните програми за младежта (2016-2020) и за изпълнение на младежки дейности бяха представени във Велико Търново. Информационният ден, организиран от Министерството на младежта и спорта с подкрепата на общината, събра представители на неправителствени организации и сдружения, ОП „Спортни имоти и прояви“, спортни клубове, експерти и специалисти в сферата, общински съветници. По време на срещата бяха представени възможностите за финансиране на различни проекти и дейности, насочени към развитието на младежкия сектор в България.
Форумът бе открит от заместник-кмета на Старата столица проф. Георги Камарашев и заместник-министъра на младежта и спорта Ваня Колева. Проф. Камарашев подчерта, че Община Велико Търново и министерството работят в добро сътрудничество и диалог за развитието както на професионалния, така и на масовия спорт. Думите му бяха потвърдени и от заместник-министър Ваня Колева. Тя посочи още, че подобни информационни дни са много полезни, тъй като позволяват на екипа в министерството да се запознае по места с особеностите, нуждите и конкретните проблеми. Заместник-министър Колева подчерта, че Община Велико Търново прави изключително много дейности за младежите.
Бенефициенти по програмите за младеж и за изпълнение на младежки дейности по чл. 10 от Закона за хазарта могат да бъдат както НПО с нестопанска цел, така също спортни клубове. Целите на мерките са социална реализация и повишаване на социалната отговорност на младите хора, подобряване на средата на живот, насърчаване на здравословния начин на живот и др.
В рамките на дискусията бяха представени приоритетите на българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Дискусията обхвана също изработването на нови национална и европейска стратегия за младеж.

Доброволци от Велико Търново създават петметрова мартеница

снимка и информация: Община В. Търново

Доброволци от Велико Търново започнаха да майсторят петметрова мартеница. В творческата работа участват млади хора от клуб „Заедно успяваме“ и самодейци от организацията на хората с увреждания в Старата столица. Те се събраха във филиал „Славейче“ на Регионалната библиотека „Петко Р. Славейков“, за да изработят мартеницата.
Големият български символ ще бъде закичен пред сградата на Община Велико Търново по повод Баба Марта. Ентусиастите ще сътворят и по-малки мартеници, които ще поставят пред Стопанския факултет на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ и Регионалното управление на образоването.
Инициативата е на клуба на хората с увреждания и веднага срещна подкрепата на дейните студенти от формацията „Заедно успяваме“ с председател гл. асистент Ваня Димитрова.

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново