четвъртък, 24 август 2017 г.

Авария спира водата на няколко улици във Велико Търново тази вечер

"ВиК Йовковци" ООД гр. В. Търново уведомява своите абонати, че във връзка с авариен ремонт на водопроводната мрежа днес 24.08.2017 г. (Четвъртъкдо 22:00 ч.  ще бъде спряно водоподаването за ул. "Георги Бенковски", ул. "Иларион Драгостинов" и ул. "Деню Чоканов".
При възможност водоподаването ще бъде възстановено по-рано.

Временна промяна в организацията на движението във Велико Търново за днес (24ти август) и утре/петък (25ти август)

Информация - Община Велико Търново
Снимка - www.facebook.com/gradski.transport.vt


Във връзка с полагането на хоризонтална пътна маркировка по главната улица на старата столица - "Васил Левски", ще бъде въведена временна промяна в организацията на движението, съобщават от пресцентъра на община Велико Търново. На 24ти и 25ти август за периода от 07:00 ч. до 17:00 ч. ул."Васил Левски" ще бъде затворена за движение. Пропускани ще бъдат само автобусите от градския транспорт в града. Зоните за паркиране и престой следва да бъдат освободени от автомобили на 24ти и 25ти август за посочените часове.

Инициативата "Семейна курабийка" организират във Велико Търново



В изпълнение на планирани дейности за подкрепа на деца и семейства в риск, Център за обществена подкрепа на община В. Търново, управляван от Сдружение SOS Детски селища България  и Общностен център за деца и родителиЦАРЕВГРАД ще бъдат партньори в реализиране на инициативата „СЕМЕЙНА КУРАБИЙКА“, която цели да подкрепи общуването и връзката дете-родител през общо пространство за игри и съвместни дейности.

„Семейна курабийка“ е насочена към здравословното хранене на децата днес, към тревожния факт, че българските деца са сериозно застрашени от наднормено тегло. Предвиждаме участие на деца, клиенти на двата Центъра, както и деца от общността, за които ще има творчески ателиета – месене и печене на курабийки, изработване на фигурки от плодове и зеленчуци, както и съвместни игри между деца и родители, импровизирана „Летяща библиотека“ /листчета с рецепти, съвети за правилното хранене и съвети за правилното възпитание на децата/, здравословна беседа с лекар за желаещи родители, запознаване на децата с различни здравословни храни- овесени ядки, пълнозърнесто брашно, семена, мед, сушени плодове.

Поканени са деца и родители, бенефициенти на двата центъра, както и деца и родители от общността.

„Семейна курабийка“ ще се проведе на 25.08.2017 година от 10.00 до 12.30 часа в парк Марно поле, пред входа на Летен театър В.Търново. 

Информация: Община Велико Търново 

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново