сряда, 8 март 2017 г.

Кметът Даниел Панов зарадва всички дами в общинската администрация

Кметът на Велико Търново Даниел Панов зарадва всички дами в общинската администрация за Международния ден на жената – 8 март. Всяка от тях получи живо цвете по случай празника. Панов пожела на дамите и на всички великотърновки да бъдат здрави, целеустремени, щастливи и много успешни.

Поздравителни адреси бяха изпратени до всички клубове на пенсионера и инвалида на територията на община Велико Търново. Кметът Даниел Панов благодари на жените за големия принос, който имат за развитието и просперитета на Велико Търново, за обогатяването на културния живот в общината, за съхранението и предаването на традициите и обичаите.

Млади великотърновци пожелаха журналистиката да бъде все по-позитивна

Млади великотърновци, както и техни връстници от други градове, установили се в старопрестолния град, пожелаха журналистиката да бъде все по-позитивна. При голям интерес премина тематичната лекция за медийната среда у нас, организирана от Клуба по иновативно предприемачество “Start it smart Veliko Tarnovo”. Дискусията се проведе в една от конферентните зали на Общината, с подкрепата на кмета на старата столица Даниел Панов.

Лектори по темата „Предприемачеството в българските медии: да бъдеш позитивен” бяха младите великотърновци Александър Хинков и Калоян Гаджев. Те представиха проектите си за сайтове, акцентиращи върху положителните новини, традициите, фолклора и културното наследство на България.

Широк отзвук предизвика темата и за фалшивите новини. Александър Хинков и Калоян Гаджев представиха проучване от социалните мрежи, според което обективните и реални новини обикновено заемат до 80% от виртуалното пространство. Изследването обаче показва, че когато наближат избори – местни, президентски или парламентарни, 70% от най-четените публикации са фалшиви новини. Младите хора обясниха, че най-популярната социална мрежа Фейсбук вече предлага опция за маркиране на информация като недостоверна.

Снимки и информация: Община В. Търново

Транспортна фирма от Велико Търново вози безплатно всички дами днес, 8ми март

Снимка - www.facebook.com/gradski.transport.vt
По случай международния ден на жената (8ми март), транспортна фирма "Алекс ОК" вози безплатно всички дами по градските автобусни линии, обслужвани от тях. "Алекс ОК" поддържа градски автобусни линии с номера: 2, 5, 13, 20, 30, 50, 70, 110.

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново