сряда, 22 февруари 2017 г.

Велико Търново и България с успешно представяне на Международното туристическо изложение „Словакия Тур 2017”

Снимка и информация: Община В. Търново
Велико Търново и България се представиха отлично в провелото се наскоро в Братислава Международно туристическо изложение „Словакия Тур 2017”. Промотирането на Старата столица като целогодишна дестинация за културен туризъм, както и на забележителностите, културата, традициите и обичаите, характерни за други региони, общини, градове и населени места, бе оценено високо от българския посланик в Словакия Йорданка Чобанова.
С благодарствен адрес до кмета на Велико Търново Даниел Панов, който е и председател на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в България, посланик Чобанова споделя огромния интерес на словашката общественост към българския щанд.

„С предоставените от Ваша страна, както и от страна на други общини в България рекламни материали, допринесохте за прекрасното и достойно представяне на България”, гласи част от писмото Йорданка Чобанова до Даниел Панов.

Променени са маршрутите на две крайградски автобусни линии

Снимка и информация: Община В. Търново
Временно са променени маршрутите на две крайградски автобусни линии от общинската транспортна схема. Причината е затвореният път между Велико Търново и с. Шемшево.
Автобусната линия, която свързва старопрестолния град със селата Шемшево и Леденик /№6/ ще се движи двупосочно по следния маршрут: Съдебна палата – бул. „Никола Габровски” – кръгово кръстовище до предприятие „Елмот” – улица „Козлужда” – Западен пътен възел – главен път I-4 В. Търново – София – с. Леденик – с. Шемшево.
По същия маршрут ще пътува и автобусът към селата Буковец и Керека. Разписанията остават непроменени.
По-рано днес кметът на община Велико Търново Даниел Панов разпореди затваряне на пътя към с. Шемшево заради авария, засегнала свода на моста над р. Янтра. Движението бе ограничено както за автомобили, така и за пешеходци, за да не възникне опасност от инциденти. Пътуващите към Шемшево, Леденик, Буковец и Керека следва да използват трасето през Западен пътен възел и главен път I-4 Велико Търново – София.
В края на Западната индустриална зона на старопрестолния град, както и в източния край на с. Шемшево са поставени ограничителни пътни знаци. Водачите следва да се съобразяват с временната организация на движението и да ползват обходния маршрут.

И през утрешния ден представители на различни институции, инженери и експерти по пътно строителство ще извършват огледи на засегнатия мост, за да бъде направена количествено-стойностна сметка на необходимото проектиране и на ремонтните дейности. Сезирана ще бъде и Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет. 

Затворен за движение е пътят между Велико Търново и с. Шемшево. Автобус №6 се движи по обходен маршрут

Снимка и информация: Община В. Търново
По разпореждане на кмета на община Велико Търново Даниел Панов от днес е затворен за движение пътят между старопрестолния град и с. Шемшево, чието начало е в края на Западната индустриална зона. Причината е авария, засегнала свода на моста над р. Янтра, намиращ се в района на стопански постройки край селото.
За да не възникне опасност от инциденти с движещите се автомобили, автобуси и пешеходци, експлоатацията на съоръжението вече е преустановена. Достъпът до моста е ограничен както за превозни средства, така и за а пешеходци.
До възстановяване на целостта на съоръжението пътуващите към селата Леденик, Шемшево, Буковец и Керека следва да използват маршрутите през главен път 1-4 Велико Търново – София. По същото направление вече пътуват автобусите по линии №6 /В. Търново – Шемшево – Леденик/ и В. Търново – Буковец – Керека.

Представители на различни институции, инженери и експерти по пътно строителство извършват огледи на засегнатия мост. За проектиране на ремонтните дейности и последващите строително-монтажни работи ще бъде направено искане за финансиране към Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет. 

Симфоник-рок концертът „Шоуто продължава” събра във Велико Търново над 1000 фенове на QUEEN


Най-големите хитове на легендарната и световноизвестна група QUEEN огласиха Двореца на културата и спорта „Васил Левски” във Велико Търново. Над 1000 фенове на световноизвестната банда се събраха в Старата столица за впечатляващия спектакъл „QUEEN TRIBUTE CONCERT – Шоуто продължава”. Симфоник-рок концертът бе дело на хора и оркестъра на Старозагорската опера и рок банда със солист Теодор  Койчинов. Музикалното събитие бе подкрепено от Община Велико Търново и кмета Даниел Панов.
Изпълненията бяха дирижирани от младия диригент и пианист Димитър Косев, който е ръководител на проекта и инициатор на идеята. Шоуто, продължило час и половина, впечатли ценителите на симфоничния и класически рок, а с бурни аплодисменти музикантите бяха викани два пъти на бис.

По време на концерта във Във Велико Търново прозвучаха легендарните хитове на QUEEN „Bohemian Rhapsody”, „The Show Must Go on”, „Who Wants to Live Forever”, „We are the Champions”, „I want to break free”, „Crazy little thing called love”, „Somebody to Love”,  „We Will Rock You”, „Love of My Life”. Кулминация бе вечният дует на Фреди Меркюри и Монсерат Кабайе „Barcelona”, чиито вокали бяха изпълнени от солистката на Старозагорската опера Елена Петрова и Теодор Койчинов.

За оркестрацията на изпълненията се погрижиха Пламен Проданов, Свилен Димитров и Димитър Косев.

Снимки и информация: Община В. Търново

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново