петък, 14 септември 2018 г.

Комисия провери условията за пътна безопасност край учебните заведения

Снимка и информация: Община Велико Търново

Разширена комисия провери условията за пътна безопасност край всички училища и детски градини на територията на Велико Търново и населените места от общината. Работната група от експерти и специалисти бе сформирана със заповед на кмета на Старата столица Даниел Панов и бе с председател заместник-кмета проф. Георги Камарашев. В състава й бяха включени служители от дирекциите „Образование, младежки дейности и спорт“, „Строителство и устройство на територията“, звеното по сигурност, така също представители на сектор „Пътна полиция“ и дружеството „Организация на движението, паркинги и гаражи“.
Комисията обстойно огледа състоянието на пешеходните пътеки и на тротоарите пред учебните заведения, наличието на съответната вертикална сигнализация, целостта на парапетите и оградите пред входовете на училищата.
Основната констатация бе свързана с освежаването на част от пешеходните пътеки пред училищата и с монтирането на липсващи пътни знаци и парапети.
Вече се прилагат конкретни мерки, а дейностите ще продължат и през уикенда с цел гарантиране на пътната безопасност пред учебните заведения.
По време на първия учебен ден /17 септември/ пред всяко училище и детска градина ще бъде осигурено полицейско присъствие.

Този следобед пускат движението по цялата улица „Иван Вазов“

Снимка и информация: Община Велико Търново

В 17,00 ч. в днешния следобед ще бъде възстановено движението по цялата дължина на улица „Иван Вазов“, свързваща площадите „Велчова завера“ и „Цар Иван Асен I“във Велико Търново. Вече приключи подмяната на старите 60-годишни водопроводи и локалните отклонения към сградите.
Възстановени са участъците, където асфалтовата настилка бе нарушена. До 22 септември ще бъде подновена настилката по южния тротоар. Напредва обновяването на тротоарните алеи и по ул. „Велчо Джамджията“.
През пролетта улиците „Иван Вазов“ и „Велчо Джамджията“ ще бъдат цялостно преасфалтирани. Новата настилка ще бъде положена тогава, за да може до това време да бъдат коригирани евентуални слягания в участъците, под които минават водопроводите.
Започва подготовка за цялостно асфалтиране на улиците „Читалищна“ и „Михаил Кефалов“. Старата настилка ще бъде фрезована, а дъждоприемните шахти ще бъдат повдигнати на нивото на износващия слой асфалт, който предстои да бъде положен.

Авариен ремонт спря водата в район на Велико Търново

"ВиК Йовковци" ООД гр. В. Търново уведомява своите абонати, че във връзка с авариен ремонт на водопроводната мрежа днес 14.09.2018 г. (петък)  до 17:00 ч. ще бъде спряно водоподаването за ул. "Деню Чоканов" и кв. "Зона Б" в гр. В. Търново.

При възможност водоподаването ще бъде възстановено по-рано

Детски площадки за пътна и пожарна безопасност бяха открити в Балван

Снимки и информация: Община Велико Търново

Две нови детски площадки – за пътна и пожарна безопасност, бяха открити във великотърновското село Балван. Те ще бъдат ползвани за практически занимания на малчуганите и учениците от всички центрове за работа с деца и младежи, функциониращи в населените места в община Велико Търново.
Площадките са оборудвани с всички необходими принадлежности за изучаване на правилата за движение по пътищата и за реакция при огнени стихии. Двете нови придобивки са резултат партньорството между Община Велико Търново, Областната дирекция на МВР, Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, Сдружението на кметовете и кметските наместници, дарителската организация „Св. Иван Рилски“ и Съюза на пивоварите в България.
Откриването на площадките бе част от честванията на професионалния празник на огнеборците и 130-годишнината от откриването на пожарникарските служби в  България. Лентите прерязаха заместник-кметът на община Велико Търново проф. Георги Камарашев, областният управител проф. Любомира Попова, директорите на Областната дирекция на МВР и на Регионалната пожарникарска дирекция – старши комисар Димитър Машов и комисар Красимир Кръстев, председателят на Съюза на пивоварите в България Ивана Радомирова. Празникът бе уважен от много гости на Балван, представители на институции и организации, кметове и кметски наместници от общината и от областта.
Проф. Георги Камарашев поздрави огнеборците по случай празника им и връчи свидетелства на доброволците от формированието, подпомагащо великотърновските пожарникари. С атрактивни демонстрации бяха показани както техните умения, така и възможностите на новата техника. Наученото през лятото представиха също децата от отряди „Млад огнеборец“ в селата Самоводене и Балван.
Открита бе и фотографска изложба, която разказва за историята на пожарникарската служба във Велико Търново от създаването й до днешни дни. 

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново