понеделник, 12 декември 2016 г.

Британци от Великотърновско също подкрепиха Хитрино

Снимка и информация: Община В. Търново
Британците, които живеят във Велико Търново и региона, също подкрепиха жителите на с. Хитрино. Това стана след работна среща между посланичката на Великобритания у нас Ема Хопкинс и кмета на старопрестолния град Даниел Панов. Англичаните събират средства, а с помощта на Хопкинс към каузата ще бъдат привлечени и техни сънародници, които живеят на други места в България.
Даниел Панов благодари на британската общност във Великотърновски регион за активното участие в обществения и културен живот на старопрестолния град и общината. Н. Пр. Ема Хопкинс заяви, че Велико Търново и възможностите за инвестиции ще бъдат представени пред предприемачи от Обединеното кралство, на които предстои посещение в България.

По време на срещата си с Даниел Панов Ема Хопкинс подчерта, че Старата столица е любимият й град. Кметът запозна дипломатическата представителка с големите инфраструктурни проекти с национално значение – съедиенияването на магистрала „Хемус” и строителството на аутобана Русе – Велико Търново, част от трансграничния коридор „Хелзинки – Истанбул”. Н. пр. посланик Хопкинс оцени високо реализираните проекти и инвестиции в сферата на културния туризъм и непрекъснатото обогатяване на туристическия продукт в старопрестолния град.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново