сряда, 7 септември 2016 г.

Утвърден е график за ползване на плувният басейн в СОУ „Емилиян Станев“



Днес, 7 септември в Община Велико Търново се състоя работна среща между представители на плувните клубове, управителя на басейна в СОУ „Емилиян Станев“Антон Добрев, Пенка Игнатова - Директор Дирекция "Образование, младежки дейности и спорт", Георги Давидов, д-р главен експерт "Образование, младежки дейности и спорт".
Целта на работната среща бе да се подобри координацията и условията за провеждане на тренировъчният процес в плувните клубове в Старата столица.
Обсъдени бяха следните основни теми:
От първи октомври 2016-та години  влиза в сила график за ползване на плувният басейн в СОУ „Емилиян Станев“ от спортнитеклубове. Обучаващите се в „Модул по физическо възпитание“ ще ползват басейна в периода от 11.00 до 14.00ч. Спортните клубове ще провеждат тренировъчен процес във времето от14.00 до 20.00ч. . Всеки от клубовете ще ползва по един плувен коридор , съгласно утвърден седмичен график.
Плувният басейн в СОУ“Емилиян Станев“ може да бъде ползван от гражданисутрин  от 08,00 до 09,00 , от 11,00 до 14,00 ч. и от 19.00 до 20.00 ч.
На треньорите и деятелите на плувни спортни клубове бе припомнено задължението всички спортуващи да имат попълнени Декларации, касаещи безопасност на децата, които тренират в спортен клуб.
По време на срещата бе обсъден и предстоящият ремонт на басейна в СОУ „Емилиян Станев“, който трябва да бъде извършен в рамките на месец септември.

Кметът на Община Велико Търново Даниел Панов осигури възможност с финансиране от Националния доверителен екофонд да бъде ремонтиран Общинският плувен басейн в училището. Сградата на басейна ще бъде топлоизолирана, ще се монтират слънчеви колектори за затопляне на водата, а с прилагането на всички мерки за енергийна ефективност средствата за отопление се очаква да намалеят повече от два пъти. Климатичната камера, която осигурява обезвлажняването и затоплянето на въздуха, също ще бъде подменена със средства от Националния доверителен екофонд.
С финансиране от общинския бюджет ще бъдат монтирани нови въздуховоди и ще бъде реконструирана чашата на басейна, което включва смяна на облицовката и фугиране. Работещият котел е достатъчен, за да покрие пълната топлинна мощност за работата на басейна, а до началото на отоплителния сезон ще бъде ремонтиран пусковият блок на втория котел.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново