четвъртък, 8 юни 2017 г.

Велико Търново посреща финалистите в Световната купа по хандбал

Информация и снимка: Община Велико Търново

Велико Търново посреща финалистите в Световната купа по хандбал. Старопрестолният град и Габрово ще бъдат домакини на изключително престижната надпревара, в която ще вземат участие 16 отбора. Финалните срещи, по време на които ще бъде излъчен новият шампион и тимовете от 2 до 8 място, ще се играят в Двореца на културата и спорта „Васил Левски” в Старата столица.
Специално за събитието на 16 юни във Велико Търново ще пристигнат президентите на Световната и Европейската федерация по хандбал. Те ще проведат съвместна среща с кметовете на старопрестолния град и Габрово Даниел Панов и Таня Христова, поканен е и вицепремиерът Томислав Дончев.
Шампионатът ще се проведе от 12 до 18 юни, стана ясно по време на пресконференция, дадена днес в Община Велико Търново. „Благодарим за домакинството, предоставихме Двореца на културата и спорта „Васил Левски”, съблекалните в залата са ремонтирани, доставено е и ново спортно информационно табло”, заяви заместник-кметът Снежана Данева-Иванова. Президентът на Българската федерация по хандбал Росица Бакърджиева благодари за подкрепата, оказана от кмета на Велико Търново Даниел Панов, общинското ръководство, експерти от администрацията и екипа на ОП „Спортни имоти и прояви”.
Над 450 участници – състезатели и съдии, пристигат в България за първенството, 56 са официалните лица от различни страни. Във Велико Търново са мачовете от група Група А /Турция, Косово, Албания и Ирландия/ и от Група В /Люксембург, Грузия, Малта и Великобритания/. В Габрово ще са срещите от С /България, Кипър, Андора и Азербайджан/, както и в група D /Китай, Фарьорски Острови, Армения и Молдова/. Мачовете в груповата фаза ще са от 12 до 17 юни, с начални часове 14, 16, 18 и 20 ч.
Финалните срещи за определяне на новия носител на Световната купа ще са на 18 юни в Двореца на културата и спорта „Васил Левски”. Непосредствено след мачовете ще бъде и награждаването. Входът е изцяло свободен както за груповата фаза, така и за финалите.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново