четвъртък, 21 април 2016 г.

Община Велико Търново организира благотворителен базар за лечението на 3-годишния Йоан Тодоров. Изложбата от творби на служители на администрацията ще остане подредена до 4 май.

Снимка - Община Велико Търново


Чрез благотворителна изложба базар с произведения на изкуството Община Велико Търново набира средства за лечението на 3-годишния Йоан Тодоров. Възпитаникът на детска градина „Ален мак” страда от ретинопатия на новороденото – пета степен. Медицинските процедури се провеждат в Русия.
Експозицията е подредена в Изложбени зали „Рафаел Михайлов” и ще остане там до 4 май включително. Всички творби са дело на служители в общинската администрация. Със свои произведения участва и заместник-кметът Снежана Данева-Иванова, която е инициатор на благотворителния базар.
Изложбата бе открита от заместник-кмета Ганчо Карабаджаков. „Да помогнем на дете в нужда е хуманен и напълно естествен жест, макар и скромен, но от сърце. Изкуството, на което ставаме свидетели днес, е чудесно и е на ниво над самодейното”, сподели Ганчо Карабаджаков. Снежана Данева-Иванова отправи апел към всички великотърновци да подкрепят каузата и да помогнат на малкия Йоан и неговото семейство. По време на откриването присъстваха също заместник-кметът проф. Георги Камарашев и председателят на Общинския съвет Венцислав Спирдонов.
Изложбата е съставена от художествени творби, картички, сувенири и ръкоделия за Великден, пластика от дърво, стъклопис и др. „Колегите, които работят в Общината, освен служители със своите експертни компетенции, са и хора с чувства, емоции и преживявания, хобита и артистични умения. Благодаря на всички, които предоставиха своето творчество за този хуманен жест в навечерието на Великден. Благодаря на всеки, който ще отдели от времето си и ще подкрепи каузата”, завърши Снежана Данева-Иванова.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново