четвъртък, 17 март 2016 г.

Концерт - спектакълът "Моят град Търновград" ще бъде част от програмата за празника на Велико Търново (22ри март)

Снимка - www.facebook.com/gradski.transport.vt


МОЯТ ГРАД – ТЪРНОВГРАД
концерт- спектакъл

Концерт - спектакъл „Моят град Търновград“ е част от Програмата с която се чества Празникът на Старата столица.
Събитието ще се състои на 21 март от 19,00 ч. в ДКС „Васил Левски“, както и на 22 март от 11,00 ч. пред сградата на Община Велико Търново. 
Спектакълът е иницииран и се организира от Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“ - град Велико Търново и се осъществява съвместно и  с финансовата подкрепа на Община Велико Търново.
За първи път в град Велико Търново се поставя такъв вид концерт – спектакъл с тема: ”Съвремие и минало на един велик град”.
По асоциативен начин с различни сценични изразни средства на голямата сцена в Двореца на културата и спорта „Васил Левски“ ще се разгърне почти цялата „велика” история на Велико Търново. Спектакълът има четири взаимно свързани части – Средновековие, Възраждане, Следосвобожденска епоха и Съвремие на Велико Търново. 
В спектакъла участват актьори от МДТ „Константин Кисимов”, които с кратки драматични миниатюри ще представят герои от всички времена и  епохи на града.
Ще прозвучат и текстове на писателя Емилиян Станев от неговата повест „Крадецът на праскови”, както и откъс от постановката на МДТ „К. Кисимов” „Величието Асеневци”, реализирана по инициатива на Община Велико Търново в рамките на националните чествания на 830 години от въстанието на Петър и Асен.
За първи път в културния живот на града на една сцена ще се съберат професионални и самодейни състави, обединени от общата идея – да пресъздадат със слово, музика, песен и танц историята на Велико Търново. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново