понеделник, 7 март 2016 г.

Община Велико Търново осигури нов тепих за състезателите по борба

Снимка - Община Велико Търново


Новата придобивка бе представена при откриването на международен турнир

Община Велико Търново осигури нов тепих за състезателите по спортна борба. Той отговаря на всички международни изисквания и е българско производство. Тепихът е закупен със средства от бюджета на Общината и бе представен по време на международния турнир по борба „Илия Павлов”, който се провежда в Двореца на културата и спорта „Васил Левски” в старопрестолния град. Спортната придобивка предоставя много по-добри възможности както за провеждане на качествен тренировъчен процес, така и за организиране на престижни състезания.
Велико Търново е домакин на надпреварата за трети път. Участват над 100 състезатели от повече от 30 български клуба. Значимо е присъствието и на спортисти по борба от Украйна и Турция.
По време на откриването управителят на общинското предприятие „Спортни имоти” Петко Павлов поздрави участниците и техните треньори от името на кмета на Велико Търново Даниел Панов. Бе припомнено, че през последната година и половина Община Велико Търново положи много грижи за основния ремонт на залата по спортна борба, която се намира в южния сектор на стадион „Ивайло”. Изцяло бе подменена дограмата, поставена бе топлоизолация, монтирани бяха отоплителни уреди на газ и енергоспестяващо осветление. Освежени и пребоядисани бяха също окаченият таван и стените.
Подобна по своите мащаби ремонтна дейност на спортните бази и спортната инфраструктура, която тече от 2012 г. насам, не се бе случвала след 1989 г. Велико Търново вече разполага с нови лекоатлетически писти – открита и покрита, теренът на стадион „Ивайло” е сред най- добрите в страната. Основно ремонтирани са залите по художествена и спортна гимнастика, както и тази по баскетбол. Изградена бе и нова мултифункционална спортна зала.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново