четвъртък, 7 април 2016 г.

Променя се маршрута на автобусна линия №4

Снимка - www.facebook.com/gradski.transport.vt
www.facebook.com/gradski.transport.vt
От днес (7ми април) за период от две седмици автобусна линия №4 ще се движи пробно по нов маршрут (указан на картата по-долу) в кв."Картала". Ако през този период новият маршрут се приеме добре от жителите на кв."Картала", то той ще остане за постоянно. От центъра към кв."Картала" автобусите ще влизат както до сега по ул."П.К.Яворов" и ще стигат до последната спирка на ул."Стоян Михайловски". Към центъра, след ул."Вихрен" ще продължават по ул."Алеко Константинов" в посока ул."Димитър Буйнозов" и ул."Беляковско шосе". Излизането от кв."Картала" ще става по ул."Димитър Буйнозов", в частта й над КАТ. В новият район, който ще бъде обхванат от маршрута на линия №4 ще бъдат разкрити няколко нови спирки: на ул."Алеко Константинов", ул."Димитър Буйнозов" и ул."Беляковско шосе", в района на ж.к."Слънчев дом" и КАТ. Последната спирка ще бъде обслужвана и от автобусна линия №8. Спирката на ул."П.К.Яворов" в посока център ще бъде преместена на ул."Алеко Константинов". Промяната се прави с цел предоставянето на по-голям жилищен район от кв."Картала" услугите на обществения транспорт във Велико Търново.

15 коментара:

  1. маршрута е добър стига другите шофьори да спазват еднопосочните улици и да не се засекат с автобуса

    ОтговорИзтриване
  2. Да, за една и съща спирка става въпрос.

    ОтговорИзтриване
  3. Не е ли по- лесно автобусът на преминава по улица Мальовица вместо да се връща пак към Алеко Константинов?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Следващите две седмици са пробен период за новия маршрут на автобусни линии №4 и №9. Предайте своето предложение в община Велико Търново. От значение са всички коментари на живущите в кв."Картала", използващи обществен транспорт.

      Изтриване
  4. Преместването на спирката от ул.Яворов на ул.Ал.Константинов е предвидено на изключително неудачно място. Между две кооперации с гаражи и точно на поройно свлачище на камъни и кал от общинския парцел над него, между улиците Ал.Константинов и Мальовица, за който от 40 години чакаме благоустройството му като място за отдих и разходка на домашни любимци. При първият пороен дъжд ще и стане ясно за какво говоря.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ние сме любителски сайт за градския транспорт във Велико Търново. Промяната в маршрута на автобусни линии №4 и №9 не се определя от нас, а от община Велико Търново. Целта на тази промяна е по-голяма част от кв."Картала" да бъде обхваната от градски транспорт. Както е споменато и в самата статия, следващите две седмици са пробен период за новия маршрут на двете автобусни линии. Може да изпратите Вашето мнение към община Велико Търново. Всеки коментар на жителите на кв."Картала", използващи градски транспорт е от значение за това дали новият маршрут ще остане за постоянно или ще бъде избран друг такъв.

      Изтриване
  5. Супер е новият маршрут-за мен ще е голямо облекчение! И за детенцето ми:)

    ОтговорИзтриване
  6. Правилно ли съм разбрала, автобус №8 ще спира на КАТ? Благодаря

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. За момента по новия пробен маршрут и новите пробни спирки, се движи само автобусна линия №4. След изтичането на пробния период от две седмици и вземането на окончателно решение от община Велико Търново по отношение на това дали автобусна линия №4 ще остане да се движи по този маршрут и/или ще има още някоя автобусна линия, обслужваща кв."Картала", която да минава от там, всички нови спирки ще бъдат обозначени със знаци и ще бъдат обслужвани от автобусните линии, минаващи по този маршрут.

      Изтриване
  7. Виждам, че има опити да се обхванат повече жилищни квартали - добре измислено. Ето едно предложение за нов маршрут (нова линия). Тъй като в кв. "Чолаковци" има студенти, които се нуждаят от по-редовен и зачестен транспорт до ректората, а също така и от много години липсващия транспорт свързващ този квартал с ЖК Бузлуджа и ЖК Зона В:
    – Чолаковци --- бул. Н. Габровски --- ул. Г. Измирлиев --- ул. Г. Живков --- ул. Ил. Драгостинов --- покрай старчески дом по кръговото към ул. Лазурна --- ул. Стоян Коледаров --- бул. Никола Габровски --- бул. В. Левски --- минава се покрай 5-ти корпус --- от пътния възел се изкачва по ул. Магистрална --- слиза се към ЖП гарата --- ул. Ал. Стамболийски --- ул. Т. Търновски и крайна спирка обръщалото до 1-ви корпус.

    Липсата на пряка връзка между тези квартали е от много години - ще се направи едно добро за гражданите. Може да се пробва с белите бусчета (маршрутките), та дори може и за постоянно да е така.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Линия с подобен маршрут едва ли би имала успех, поради прекалено голямото обикаляне. От кв."Чолаковци" няма голям поток от студенти към кв."Света гора", поради което за момента №70 е напълно достатъчен. В краен случай при желание от страна на живущите в кв."Чолаковци" и по решение на община Велико Търново, може курсовете на №70 да се увеличат. В делнични дни от/към кв."Бузлуджа" се движат две автобусни линии, пътуващи на 10 мин. една от друга. При пускането на линия с подобен маршрут, би имало прекалено голямо и ненужно дублиране с №13. Би било добре да се пуснат нови автобусни линии, които да осъществят нови връзки между кварталите във Велико Търново, но когато става въпрос за отдалечени жилищни райони, които до този момент не са били свързани с обществен транспорт. Като например: кв."Картала" - кв."Бузлуджа"; кв."Варуша - Зона В" и др.

      Изтриване
  8. Като живуща на ул.Дим.Буйнозов много съм доволна,че след 8 години най-накрая и ние ще може да ползваме услугите на градския транспорт.Питам се обаче защо минава само линия 4,нали щеше да бъде и линия 9.В този вариант е недостатъчно обслужването ,а и създава неудобства на желаещите да ползват автобусен транспорт.В нашите блокове има доста ученици,които искат да се придвижват така до училище.С една линия обаче както е в момента и то минаваща през час,няма да е много приемливо,особено за по-малките деца.За да са навреме сутрин в училище се налага да тръгнат цял час по-рано за да ползват автобуса.Всяко училище започва по различно време часовете си сутрин и затова е необходимо да има по-редовен транспорт към града.Това се отнася разбира се и за останалите хора,които искаме да пътуваме за работа.Освен това искам да вметна и един друг въпрос по-темата.Няма ли по-удачно място за самата спирка на улицата.Имам впредвид това ,че точно там няма пространство встрани от пътя и се налага децата да чакат автобуса на буквално на пътното платно.Това е доста опасно,особено в тъмната част на деня,поради липса на осветление на самата улица.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. В момента все още тече пробният период на новият маршрут на автобусна линия №4. След изтичането на този период ще се реши дали автобусна линия №4 или някоя друга, от тези, които обслужват кв."Картала" ще остане да се движи по него, или пък ще се избере друг маршрут, с цел обслужването на повече жители на кв."Картала". Може да изпратите своето мнение по отношения на пробният маршрут на автобусна линия №4 до община Велико Търново. Всеки коментар на жителите на кв."Картала", които използват обществен транспорт е от значение за това дали пробният маршрут ще остане за постоянно или ще се търси друг вариант. Според нас най-удачно би било по новият маршрут да се движи автобусна линия №9. Тя е на интервал от 30 мин. през делнични, празнични и почивни дни, което е доста по-удобно за жителите на тази част на кв."Картала", от колкото този район да бъде обслужван от автобусна линия, пътуваща на 60 мин.

      Изтриване
    2. Разбира се,че е така.Искрено се надявам като са се захванали с тази инициатива ,хората от които зависи това да бъдат максимално прецизни.Нека резултатът да не е просто да минава някакъв автобус от тук,а да бъде съобразен с реалните нужди на все по-нарастващия брой живущи хора в района.

      Изтриване

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново