понеделник, 13 юни 2016 г.

Хандбалният „Етър-64” достигна топ 3 във вечната ранглиста на България

Снимка - Община Велико Търново
Великотърновският отбор по хандбал „Етър-64” вече е на трето място във вечната ранглиста на България, що се отнася до успехите на терена. Постижението стана факт след като виолетовите спечелиха за девети път през последните 14 години първенството на България. За същия период болярките имат и 12 триумфа в турнира за Купата на България. Президентът на клуба Атанас Атанасов съобщи, че на първите две места остават единствено отборите на Национална спортна академия и ЦСКА.
Кметът на община Велико Търново Даниел Панов символично връчи шампионската купа и златните медали на състезателките от хандбален клуб „Етър 64”. Той поздрави спортистките, старши треньора Йонка Генчева и клубния президент Атанас Атанасов за успехите и за прославата на старопрестолния град.
„Знам колко много труд и усилия струва тази титла. Благодаря ви, че защитавате авторитета на Велико Търново като спортен център, че давате пример на децата и младите хора да спортуват  да водят здравословен начин на живот”, обърна се Даниел Панов към момичетата от ХК „Етър 64”.

Кметът на Велико Търново изрази надежда, че отборът ще продължи да бъде толкова успешен и занапред. Той припомни, че според системата за финансиране клубът през тази година ще получи финансиране от Общината в размер на 15 000 лева.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново