сряда, 22 юни 2016 г.

Край на задръстванията във Велико Търново - Дъговият мост и улица "Магистрална" са отворени

Снимка: Фейсбук страница на Даниел Панов
Край на задръстванията във Велико Търново! От днес Дъговият мост, който е най-важният и натоварен в града и поема трафика по пътя София-Варна, вече е отворен изцяло. С финала на основния му ремонт е възстановено движението и по изцяло обновената улица „Магистрална”. 
Снимка: Kmeta.bg

Фугите и хидроизолацията на Дъговия мост и на съседното мостово съоръжение вече са подменени, основата е подсилена, поставени са нови бордюри, мантинели и два слоя асфалт.  
Снимка: Фейсбук страница на Даниел Панов

Реконструкцията е част от проекта за цялостна рехабилитация на улица „Магистрална” във Велико Търново. Близо 3-километровата отсечка, която също е част от главния път София-Варна, вече е с подсилена основа, нови бордюри, тротоари и асфалтова настилка. 
Снимка: Градски транспорт Велико Търново

В по-голямата си част улица „Магистрална” е с обособени 3 и 4 ленти, а разделителната ивица ще бъде озеленена. Предстои монтирането на нова светофарна уредба на кръстовището до Езикова гимназия. Реконструирано е и кръстовището между улиците „Магистрална”, „Арх. Г. Козаров” и „Георги Бакалов”.

Проектът за ремонта на ул. „Магистрална” бе одобрен след като кметът на Велико Търново Даниел Панов убеди министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова колко голямо е значението на отсечката. Финансирането в размер на 3,7 милиона лева е осигурено от Министерството на регионалното развитие и благоустройството по програма „Транзитни пътища V”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново