понеделник, 3 октомври 2016 г.

Маргарита Попова удари учебната камбана във Великотърновския университет

Снимка: Община Велико Търново
Вицепрезидентът Маргарита Попова удари учебната камбана във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий”, където днес официално бе открита новата академична година. Заедно с ректора проф. Христо Бонджолов Попова символично постави началото на учебния процес пред повече от 1500 студенти, преподаватели и служители на ВТУ, събрали се за церемонията.
Снимка: Община Велико Търново

Тържеството се проведе пред паметника на светите братя равноапостоли Кирил и Методий, а сред гостите бяха кметът на Велико Търново и председател на УС на НСОРБ Даниел Панов, заместник-председателят на Народното събрание Иван Иванов, председателят на Общинският съвет Венцислав Спирдонов и др. На посещение бе и делегация от Тверския университет.
Пред академичната общност ректорът проф. Бонджолов обяви, че университетът вече е разплатил 2/3 от дълговете си. Той отново изказа благодарност към правителството за осигурената финансова подкрепа. Ректорът бе категоричен, че във ВТУ се работи по европейски модел. Университетът е първият в България, който бе сертифициран по новата международна система за качество ISO: 9001/2016. За първи път в Алма-матер срещу Царевец ще обучават и 40 студенти от Виена, като те ще следват "Бизнес администрация" на немски език. Чуждестранните студенти ще са в дистанционна форма, а изпитите си ще полагат в Старата столица.

Вицепрезидентът Маргарита Попова пожела на студентите успешно да завършат висшето си образование, да създадат семейства във Велико Търново и след време техните деца също да станат възпитаници на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”. „Великотърновският университет е обичан и търсен, защото създава добре подготвени кадри, достойни за всяко работно место от духовната до материалната сфера. Само с просветеност, с книгата, с науката, ще можем да направим решаваща крачка напред като нация”, подчерта Попова. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново