вторник, 1 ноември 2016 г.

Кметът на Велико Търново Даниел Панов приветства младите учители

Снимка и информация: Община Велико Търново
Кметът на Велико Търново Даниел Панов приветства над 70 млади учители, които в ролята си на педагози за първи път са прекрачили прага на училищата на територията на старопрестолния град и населените места от областта през тази учебна година. Това стана по време на тържество на новопостъпилите учители, провело се в Регионалното управление на образованието по случай Деня на народните будители – 1 ноември.
„Ролята на кметовете на всички 265 общини в България е както да подобряваме образователната инфраструктура, така и да мислим за вашето бъдеще. Имаме идея преквалификацията на младите учители да започва с определени стимули. Не случайно в следващия бюджет правителството е предвидило увеличение на средствата за образованието с повече от 223 милиона лева”, подчерта Даниел Панов, който е и председател на Управителния съвет на Националното сдружение на общините.

Кметът на Велико Търново пожела на преподавателите здраве, упоритост в нелеката професия и да възпитават в българщина бъдещите поколения. Заедно с началника на Регионалното управление по образованието инж. Розалия Личева Даниел Панов връчи грамоти на младите педагози.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново