вторник, 6 декември 2016 г.

Велико Търново е с най-учещата общинска администрация в България

Велико Търново е с най-учещата общинска администрация в България. Това стана ясно след първото по рода си изследване, проведено от Института по публична администрация към Министерски съвет. Общината в старопрестолния град печели първа награда в рейтинга на учещите администрации и изпреварва редица централни организации.
Призът бе връчен на специална церемония, по време на която присъстваха заместник-кметът и секретарят на Община Велико Търново проф. Георги Камарашев и Мина Илиева. Проф. Георги Камарашев обясни, че в процеса на учене са ангажирани служители от всички нива административната структура и дори кметът на Велико Търново Даниел Панов в момента защитава докторантура. Отчетено бе и голямото значение на рейтинга на учещите администрации за привличането на инвеститори и организирането на редица национални и международни събития.

При изследването е използвана методология на учени от Харвардския университет. Три са основните показатели – изграждане на подкрепяща ученето организационна структура, въвеждане на конкретни процеси и механизми за учене, както и налагане на лидерски стил, който стимулира ученето. Община Велико Търново постига резултати, с които категорично стои най-високо от българските администрации. Оценките надхвърлят дори средните нива за различни чуждестранни организации, представени в базата данни на Гарвин и колеги. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново