четвъртък, 5 януари 2017 г.

Във Велико Търново: Слагат край на безразборното паркирането край ОУ "Бачо Киро"

Снимка и информация: Община В. Търново
Във Велико Търново ще бъде сложен край на безразборното паркиране край Основно училище „Бачо Киро”, което е едно от най-предпочитаните в старопрестолния град. Проблемът е дългогодишен, а решаването му с новите трафик мерки ще подобри организацията на движение по улица „Йоновка” и ще осигури по-голяма безопасност и сигурност на децата.
Мерките са набелязани след работна среща между заместник-кмета проф. Георги Камарашев, училищните ръководство и настоятелство, родители, полицаи и общинари, отговарящи за пътищата и улиците.
Новата организация на движение влиза в сила от 9 януари – понеделник. Паркирането от двете страни на улица „Йоновка” във Велико Търново, в района на ОУ „Бачо Киро”, ще бъде забранено. Ще бъдат поставени и съответните пътни знаци. Спирането пред входа на учебното заведение ще бъде позволено само за времето, в което децата слизат от автомобилите на своите родители или близки. Още в училищния двор малките и по-големи ученици ще бъдат посрещани от педагози и служители на школото.
Толерантността към нарушителите на новата организация на движение, гарантираща по-висока степен на безопасност и сигурност на учениците, ще бъде нулева. От Община Велико Търново апелират към всички родители да проявят разбиране и търпение.

1 коментар:

  1. А като архитекта даде разрешение за това строителство ,без парко места,КОЙ ще му потърси отговорност.Крайно време е във В. Търново ва влезе в сила Японският закон!! ако нямаш гараж , или паркомясто- нямаш право на кола.

    ОтговорИзтриване

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново