четвъртък, 16 февруари 2017 г.

Общината дава на великотърновци цветя, храсти и дръвчета

Снимка и информация: Община В. Търново
За пета поредна година Община Велико Търново ще реализира проекта „Моята градинка”. Чрез него собствениците на сгради могат да получат  безплатно цветя, храст и дръвчета, с които да облагородят междублоковите пространства. Целта е край жилищните гради да бъдат създадени китни зелени и цветни кътове.
Молбите за залесяване на терените ще бъдат приемани 1 до 31 март. Участие могат да вземат всички собственици на имоти в старопрестолния град, включително и представители на етажната собственост, избрани по установения според нормативните изисквания ред. Условието е терените край сградите да са общинска собственост. Те трябва да бъдат описани в документите, както и да бъде посочена желаната растителност.
Експерти от Община Велико Търново ще огледат пространствата край сградите, за да преценят дали поисканите от великотърновци цветя, храсти и дръвчета са подходящи за засаждане на избраните места. Ако становището е отрицателно, растителните видове ще бъдат заменени с други.
Проектът за създаването на малки цветни и зелени площи „Моята градинка” стартира през 2013 г. През миналата година бяха одобрени 31 заявления за облагородяване на междублокови пространства. На територията на града са засадени 91 дръвчета и 970 броя храстовидна растителност - Хортензия, Вайгела, Хибискус, Спирея, Тамарикс, Цидония, Люляк, както и 74 броя многогодишни растения.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново