четвъртък, 23 февруари 2017 г.

Програмирана е „Зелена вълна” за движението по улица „Магистрална”

Снимка и информация: Община В. Търново
Успешно бе програмирана „Зелена вълна” за автомобилния трафик по улица „Магистрална” във Велико Търново. Новата светофарна уредба, монтирана на кръстовището до Езикова гимназия, вече работи оптимално. Контролерите са синхронизирани с другите два светофара по трасето.
Екип от представители на Община Велико Търново, Агенция „Пътна инфраструктура” и сектор „Пътна полиция” анализира ефективността на новата настройка на светофарната уредба. Установено е, че при шофиране със законово определената за градски условия скорост на движение е постигнат ефектът на т.нар. „Зелена вълна”  в направления София – Варна и Варна – София.
Новият светофар бе монтиран след основния ремонт на улица „Магистрална”, финансиран от АПИ по времето на предишното правителство. По настояване на кмета на Велико Търново Даниел Панов трикилометровата отсечка бе изцяло обновена с финансиране от 3,7 милиона лева, а реконструкция претърпяха и два натоварени моста. Светофарната уредба улеснява много движещите се от улица „Славянска” към ул. „Магистрална” и работещите в складовата база, чийто изход също е част от въпросното кръстовище. 

При необходимост проектантите ще направят още по-фини настройки на контролерите.

1 коментар:

  1. Искам да попитам следното,идвайки по Славянска и ако спра на стоп линията!!!! как ще видя кога да тръгна,след като няма насрещен светофар.

    ОтговорИзтриване

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново