четвъртък, 2 март 2017 г.

Малки великотърновци от детска градина „Слънце” показаха впечатляващи знания по история

Снимка и информация - Община Велико Търново


Малките великотърновци от целодневна детска градина „Слънце” показаха впечатляващи знания по история. Открит урок по родолюбие „България празнува” събра малки и големи, а сред гостите бе и кметът на Велико Търново Даниел Панов. Инициативата на ръководството и колектива на ЦДГ „Слънце” е част от общинската образователна програма „Корени и криле”, създадена по инициатива на Даниел Панов. Откритият урок бе посветен на Националния празник на България – Трети март, когато българският народ почита 139-годишнината от Освобождението.
„Чудесно е, че децата вече познават нашата славна, българска история! Те знаят кой е хан Аспарух, колко велика е била нашата държава по времето на цар Симеон, как братята Петър и Асен са възродили царството, а при царете Калоян и Иван Асен II България търпи нов разцвет, как Ботев и Левски са се борили срещу поробителите, а на Трети март се сбъдва мечтата и родината ни е освободена след дългото османско робство”, коментира Даниел Панов.
Кметът на Велико Търново благодари на колектива в ЦДГ „Слънце” и на родителите на малките великотърновци, които са възпитавани в дух на любов към България и Велико Търново. „Все така умело опазвайте и предавайте знанията за историческото ни минало, нашите традиции и обичаи”, каза още Даниел Панов. Той покани възпитателите, родителите и децата да се включат в общоградските чествания на Националния празник – Трети март и да поднесат цветя и венци пред паметника на Майка България.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново