вторник, 25 април 2017 г.

Първа копка на нов строителен хипермаркет във Велико Търново

Снимка: Обшина В. Търново
30% е ръстът на инвеститорския интерес, както и на продажбите на имоти във Велико Търново за една година. Това обяви кметът на старата столица Даниел Панов, като посочи, че цифрите се отнасят както за сделки с жилища, така и за производствени имоти и терени. Данните бяха изнесени по време на церемония по първа копка на строителството на нов строителен хипермаркет „Практис”, който ще се намира срещу градския мол и ще отвори нови 100 работни места.
Собственикът на компанията инвеститор Любен Милчев посочи, че вложените в новия магазин средства ще бъдат около 10 милиона лева, площта му ще е над 13 000 кв. м., а строителството ще продължи около 6 месеца. Милчев благодари на Даниел Панов за добрата комуникация с Община Велико Търново и за добрите условия за инвестиции и развиване на бизнес в старопрестолния град.
Кметът Панов посочи, че инвестиционният интерес към Велико Търново трайно расте и други големи инвеститори също оглеждат терени в и край града. Общината подкрепя всеки, който развива съвременни, екологични производства и предлага добре платени работни места.

Доброто развитие на Старата столица, младото и високообразовано население, добрите административни услуги и стратегическите национални приоритети в сферата на инфраструктурата – магистрала „Хемус” и скоростният път Русе – В. Търново – Свиленград са най-благоприятстващите фактори, обединиха се представителите на бизнеса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново