четвъртък, 18 май 2017 г.

Във Велико Търново привличат децата към народните танци с безплатни уроци


Безплатни уроци по народни танци ще бъдат организирани във Велико Търново за децата. Инициативата е на професионалния хореограф към читалище "Надежда" Райчо Димитров. По негова инициатива от юни в културното средище ще бъде открито лятно фолклорно ателие. Това стана ясно от публикация на кмета на Велико Търново Даниел Панов в страницата му в социалната мрежа "Фейсбук".

Изучаването на традиционните български хора, ръченици и танци от всички фолклорни области ще е напълно безплатно за деца на възраст до 12 години. Акцентът ще бъде поставен върху Северняшката област, към която спада и Великотърновският регион. Заниманията ще се провеждат веднъж седмично – в сряда, от 11,00 до 12,00 ч. Школата ще е отворена както за начинаещи, така и за по-напреднали танцьори, имащи и интерес към българския фолклор.

По своя характер инициативата допълва обявената от кмета Даниел Панов кампания „Велико Търново – корени и криле”. Намерението на градоначалника е да привлече интереса на децата и младите хора към историята, традициите, обичаите, към българския дух, както и да провокира в тях чувство на родолюбие. В повече от 15 детски градини и училища вече се провеждат открити уроци по история, етнология и др.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново