сряда, 21 юни 2017 г.

И този уикенд на Царевец ще има приключенски игри

Снимка и информация: Община В. Търново/Общинска туристическа агенция
Всеки уикенд през летния сезон крепостта Царевец ще е арена на приключенски игри. Това обявиха от Общинската туристическа агенция във Велико Търново. Решението е взето след големия успех на първото издание на инициативата, което се проведе на 17 и 18 юни.
Стотици се включиха в разкриването на средновековните криминални загадки под надслов „Тайната на деветте ключа”. По специални маршрути участниците намираха мистериозни послания, преминаваха забавни препятствия и същевременно научаваха интересни подробности за Царевец, столичния Търновград и Второто българско царство. Сред привлечените от играта имаше българи, имаше и англичани, руснаци, испанци и туристи от  Израел.
Всяко издание на играта ще бъде съпътствано от специална томбола. Първият жребий бе спечелен от Ралица Недялкова от Велико Търново. Тя спечели най-новия туристически филм за старопрестолния град „Велико Търново – в сърцето на историята”, в главната роля на който е Юлиян Вергов. Продукцията спечели призове от филмовия фестивал в Кан.

Следващото издание на играта „Средновековни криминални загадки” е на 24 и 25 юни. Посетителите заплащат само входната такса за Царевец. През юли ще бъде обявена и още една атрактивна игра, посочиха от Общинската туристическа агенция.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново