четвъртък, 15 юни 2017 г.

Две детски площадки ще бъдат основно ремонтирани

Снимка и информация: Община В. Търново
Две детски площадки във Велико Търново ще бъдат основно ремонтирани. Кътовете за игра се намират на улица „Плиска”, като едната е за малчугани от 0 до 3 години, а другата – за деца от 3 до 12 години. Монтирани ще бъдат нови и отговарящи на всички условия за безопасност и сигурност детски съоръжения, а околното пространство ще бъде облагородено.
Дейностите представляват пореден изпълнен ангажимент от страна на кмета на Велико Търново Даниел Панов и екипа му, част от политиката за трайно подобряване на градската среда и условията за детски игри, спорт и отдих.
След приключване на строителните работи основно ще бъдат ремонтирани детските площадки в дворовете на детска ясла „Мечо Пух” и целодневна детска градина „Соня”. В междублоковото пространство на улица „Мальовица” също ще бъде изграден нов кът за игра на най-малките великотърновци.

Наскоро нова детска площадка зарадва и жителите на квартал „Картала”. Няколко вида люлки и катерушки радват малчуганите, а настилката под тях е ударопоглъщаща. Съоръженията са дарение от Бурса, а площадката бе открита от Даниел Панов и евродепутата Андрей Новаков /ЕНП/ГЕРБ/. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново