сряда, 7 юни 2017 г.

Заместник-кметът Ганчо Карабаджаков откри обучителен семинар относно трафика на хора

Снимка и информация: Община В. Търново

Заместник-кметът на Велико Търново Ганчо Карабаджаков откри обучителен семинар, засягащ теми, свързани с установяването на жертви на трафика на хора, насочването им към специализирана помощ и подкрепа, както и превенция на престъплението. Тридневният форум в Старата  българска столица събра на едно място експерти от цяла България, както и представители на Международната организация по миграция, на различни институции и организации.
Ганчо Карабаджаков приветства гостите и ги поздрави за избора на Велико Търново като град домакин на обучителния семинар. „Трафикът на хора е сериозно престъпление, което като проблем засяга цялото общество и образа на България. Убеден съм, че добрите практики, които Велико Търново има в тази област, съчетани с обмена на опит, който ще получим на днешния форум, ще са полезни за всички ни в борбата с трафика на хора и политиките по тези въпроси. Водещо е желанието ни да помогнем на хора в беда и нужда, и да предотвратим опасността да станат обект на трафик. Контактите, общуването и обмяната на практики по време на този обучителен семинар ще бъдат полезни за всички ни”, каза по време на откриването Ганчо Карабаджаков.
Като пример за модел бе представена политиката на Община Велико Търново относно работата с децата и младите хора, особено в младежките центрове в населените места. Заниманията включват запознаване с рисковете, благодарение на което децата се учат да пазят себе си и своите приятели и познати. „Обучението по разпознаване на кризисни ситуации и справянето с тях е особено важна част от превенцията срещу проблемите, свързани с трафика на хора”, подчерта Ганчо Карабаджаков.

Велико Търново е домакин и на XI Национална конференция за превенция на наркоманията. Експерти от цяла  България обсъждат новостите при методите за противодействие на зависимостта от наркотични вещества, формите на работа с младежи, попадали под въздействието на дрога, както и видовете обучения. Форумът бе открит от заместник-министъра на здравеопазването Светлана Йорданова и директора на общинската дирекция „Социални дейности и здравеопазване” д-р Диляна Вачкова. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново