четвъртък, 20 юли 2017 г.

Санирането във Велико Търново върви с добри темпове (СНИМКИ)

Снимки и информация: Община Велико Търново
Кметът на Велико Търново Даниел Панов провери темповете на саниране на многофамилни жилищни сгради, включени в Националната програма за енергийна ефективност. Той провери хода на строителните дейности по блокове на улиците „Ген. Иван Сарафов“ в кв. „Бузлуджа“, „Краков“ и „Плиска“. И на трите адреса изпълнителите работят в срок, а санирането на сградите е в напреднала фаза.

Жители, чиито домове са в горепосочените сгради, споделиха, че са доволни от работата, от променените и подобрени както техническо състояние на блоковете и апартаментите, така и на външния им вид. Те благодариха за съдействието, получено от страна на експертите и специалистите в Община Велико Търново в процеса на създаване и регистрация на сдруженията на собственици.

Близо десет блока в старопрестолния град са изцяло санирани от началото на действие на новата Национална програма за енергийна ефективност. Дейностите по още четиримногофамилни сгради, намиращи се на улиците „Краков“, „Плиска“, „Ген. Иван Сарафов“ и „Ален мак“, са на финален етап. За блоковете на улиците „Георги Живков 1“ и „Филип Тотю“ 15 и 17 има избран изпълнител, предстои издаването на строителни разрешения. По процедурите за инженеринг за кооперациите на улиците „Георги Измирлиев“ 15 и 16, „Райчо Николов“ 1 и „Ниш 4“ текат сроковете за обжалване. Предстои обявяването на обществени поръчки за блоковете на улиците „Ален мак“ 4  и „Георги Измирлиев“ 12.

За други 44 жилищни сгради заявленията вече са подадени в Българската банка за развитие. Това предстои да се случи и с документите на сдруженията на собствениците на още 31 блока.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново