петък, 21 юли 2017 г.

Само днес промоционална цена на билетите за операта „Маном Леско“ на Царевец



Изчерпани са билетите за мюзикъла „Котки“ от фестивала „Сцена на вековете“ 2017 във Велико Търново. Спектакълът на Театрално-музикален продуцентски център- Варна е тази вечер,        21 юли, откритата сцена в крепостта Царевец.Като компенсация за публиката само днес от 18,00 до 21,00 часа пред Царевец ще се предлагат ограничени количества билети с отстъпка от 10 лева за другия спектакъл на варненската трупа в рамките на фестивала - операта „Манон Леско“.
Въздействащата творба на Джакомо Пучиини е в афиша на II Летен сезон на българските оперни театри „Сцена на вековете“ на 11 август. На сцената в Двореца ще излязат звезди от международна величина – сопраното Валерия Селе (Манон Леско), тенорът Ефе Исмаил (кавалер Ренато Де Грийо) , а диригент на спектакъла ще е холандецът Ян ван Маанен.
       На „Сцена на вековете“ 2017 ще бъдат представени и оперетата  от Йохан Щраус  „Цигански барон“ (28 юли); „Мария Десислава“, опера от Парашкев Хаджиев (4 август); „„Норма“, опера от Винченцо Белини (19 август); „Селска чест“, опера от ПиетроМаскани и балетът „Делвата“ от  Алфредо Казела(26 август);„Коса“, мъзикъл от Джеръм Рани, Джеймс Рейдоу и Голт Макдърмът(5 септември). Финалът на сезона ще е на 8 септември в Летния театър с концерт „ФОНДАЦИЯТА в операта“.
„Сцена на вековете“ е първия у нас оперен фестивал на открито, който се провежда на крепостта Царевец във Велко Търново от 1985 г. Домакин на престижното събитие е Община Велико Търново. Музикалният форум е носител на престижния лейбъл „Европа на фестивалите, фестивалите на Европа“ 2017-2018.
       В тазгодишното издание на фестивала с десет спектакъла участват оперите от Бургас, Варна, Пловдив, Русе и Стара Загора и МДТ „Константин Кисимов“-Велико Търново.
Специално за публиката след всеки спектакъл ще се излъчва емблематичното за Велико Търново аудио-визуалнно шоу „ЦаревградТърнов – Звук и светлина“. 
Билети за спектаклите се предлагат в мрежата на eventim.bg и в Туристически информационен център на ул. „Христо Ботев“ № 5 във Велико Търново.

Още за „Сцена на вековете“ на  www.opera.velikotarnovo.info и https://www.facebook.com/opera.vt/?ref=bookmarks

Информация: Вл. Андреева

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново