петък, 22 септември 2017 г.

Започват основни ремонти на пътищата „Велико Търново – Арбанаси – Горна Оряховица“ и „Самоводене – Ресен. Министър Николай Нанков донесе добри новини и за магистрала „Хемус“.

Снимка и информация - Община Велико Търново




В най-скоро време започват основни ремонти на републиканските пътища от трети клас „Велико Търново – Арбанаси – Горна Оряховица“ и „Самоводене – с. Ресен“. Това обяви пред кмета на Старата столица Даниел Панов регионалният министър Николай Нанков, който гостува за празненствата по случай 109-годишнината от обявяването на Независимостта на България. Финансирането на реконструкциите на двете отсечки е осигурени от правителството и е над 8 милиона лева. Средствата са част от допълнителните 100 милиона лева, които наскоро бяха отпуснати на МРРБ за пътни ремонти в страната. Строителните работи трябва да приключат в рамките на настоящата година, а в най-скоро време ще бъде оповестена и организацията на движение.
Осигурени са и средства за реконструкция на друго важно трасе в областта – между Павликени и с. Карайсен, каза министър Нанков. Добрите новини той оповести по време на съвместна пресконференция, дадена от кмета на Велико Търново и председател на НСОРБ Даниел Панов, заместник-председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, председателя на най-голямата парламентарна група Цветан Цветанов, министрите на труда и социалната политика и на енергетиката - Бисер Петков и Теменужка Петкова. В брифинга участваха още заместник-министърът на труда и социалната политика Росица Димитрова, народни представители от Великотърновски регион, част от най-голямата парламентарна група.

Министър Николай Нанков донесе добри новини и за магистрала „Хемус“

Регионалният министър Николай Нанков зарадва кмета на Велико Търново Даниел Панов и жителите на старата столица с добри новини и по напредъка на двата най-големи инфраструктурни обекта в Северна България – магистрала „Хемус“ и аутобана от Русе до Старата столица. Той обяви, че до края на годината може да започне строителството на близо десетте километра от Ябланица до местност Боаза, на финал е и проектирането на следващите 50 километра до разклона Плевен – Ловеч.
Регионалният министър обяви, че до края на годината ще бъде завършен идейният проект на трите следващи лота – от разклона Плевен – Ловеч до Велико Търново, а през 2018 г. ще бъдат обявени процедурите за техническо проектиране. Това ще позволи още през 2019 г. да започнат реалните строителни дейности към Старата столица.
Догодина се очаква и начало на изграждането на магистралата Русе – Велико Търново. Двата най-важни инфраструктурни обекта за Северна България ще се пресекат именно край Старопрестолния град, като голяма е заслугата на това на кмета Даниел Панов и на Цветан Цветанов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново