петък, 27 октомври 2017 г.

Кметът Даниел Панов и общинската администрация подкрепиха благотворителната кампания за Никол



Общинският съвет също се включва в акцията

Кметът на Велико Търново Даниел Панов и общинската администрация подкрепиха инициираната голяма благотворителна кампания за 13-годишната Никол Георгиева. Момичето от Старата столица е диагностицирано със заболяването Сарком на Юинг и се нуждае от скъпоструващо лечение в чужбина.
Само вчера сутринта в общинската администрация, общинските търговски дружества и предприятия, както от директорите на детските градини бяха събранинад 3000 лева. Сумата веднага бе преведенапо банковата сметка на момичето. В сградата на кметството и на общински структури вече са поставени дарителници, в които също ще бъдат набирани постъпления.
По време на редовната сесията на Великотърновски общински съвет кметът Даниел Панов предложи за гласуване извънредна точка за отпускането на още 2000 лева от бюджета на Община Велико Търново. Съветниците в местния парламент подкрепиха предложението и решиха да дарят допълнителни 3000 от средствата, предвидени за разходи наОбщинския съвет.
Кметът Даниел Панов благодари на всички, които са откликнали на призива за помощ и подкрепа. „Специални благодарности и признателност изказвам на децата на Велико Търново, които подеха такава мащабна кампания за събиране на средства за Никол, обхванала всички училища, а също и детските градини. Те ни показаха как трябва да се обединяваме и да работим заедно, а не да се делим. Впечатлен съм от тази активност”, коментира Даниел Панов.
За лечението на Никол Йорданова са нужни над 165 000 евро. Дарителската сметка Никол Йорданова Георгиева е : IBAN : BG46 UNCR 7000 1523 0967 34 BIC(SWIFT), код на Уникредит Булбанк: UNCRBGSF, а също и чрез финансовата платформа PAYPAL на адрес: nadq_2009@abv.bg.

Информация: Община Велико Търново

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново