вторник, 28 ноември 2017 г.

Водолази монтираха нов изпускател на язовира край с. Миндя

Снимка и информация: Община В. Търново
Водолази монтираха нов изпускател на язовира край с. Миндя. Ремонтната дейност бе възложена от общината, след като наскоро проверка установи как старото съоръжение е разбито. Причината е вандализъм, извършен когато водоемът е бил с много ниско ниво на водата.

Язовирът вече е напълно изправен и обезопасен. Ремонтната дейност бе извършена под координацията на заместник-кмета на община Велико Търново проф. Георги Камарашев.

В средата на месеца стартира периодичната проверка на състоянието на водоемите на територията на общината. Всички 18 общински язовира са огледани обстойно преди началото на зимния сезон. Състоянието на хидротехническите съоръжения е добро, не са констатирани неизправности, които могат да създадат рискове от наводнения.


Предстои основно почистване на дерето край с. Русаля. Въпросът е бил поставен от местните жители пред кмета Сашко Начев, който веднага запозна ръководството на Община Велико Търново със ситуацията. Вече са набелязани необходимите мерки, а машините ще започнат работа в началото на декември. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново