четвъртък, 16 ноември 2017 г.

Показват във Велико Търново тайните на Атонската Света гора

Тайните на Атонската Света гора и живота на монасите ще бъдат показани във фотографска изложба във Велико Търново. Експозицията ще бъде открита утре /17 ноември/ в Изложбени зали „Рафаел Михайлов“ и ще остане там до 3 декември. Тя представя творчеството на четирима съвременни фотографи, които са посещавали многократно полуострова, заснели са уникални кадри от естествения релеф, монашеското ежедневие, традиции, обичаи и др.

Авторите, чиито кадри великотърновци ще могат да видят, са: Zoran Purger от Сърбия, Ali Borovali от Турция, Zbigniew Kosc от Пoлша и Valery Bliznyuk от Русия. 

Освен във Велико Търново, изложбата „Света гора: През погледа на фотографския обектив" е представяна в Солун, Истанбул, Никозия, където дори е открита от Вселенския патриарх Вартоломей, в Катерини и криптата „Св. Сава“ в Белград.

Организатори са Светогорското представителство в Солун, съвместно с Община Велико Търново, Центъра за гръцки език и култура и Богословския факултет на Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“ представят в Изложбени зали „Рафаел Михайлов“ фотоизложбата „Света гора: През погледа на фотографския обектив".


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново