вторник, 7 ноември 2017 г.

Ремонтираха стълбищата между булевард „България“ и улица „Освобождение“

Снимка и информация: Община Велико Търново
Ремонтирани са стълбищата между булевард „България“ и улиците „Възрожденска“ и „Освобождение“. Обновяването на пешеходните алеи бе възложено от кмета на старопрестолния град Даниел Панов, с цел да подобри състоянието им преди зимния сезон.
Над 650 квадратни метра е новата настилка. Строителните работи обхванаха три стълбищни участъка от улица „Мария Кирова“, които свързват северните квартали на Велико Търново с централната градска част. Предстои монтирането на парапети както там, така и по улица „Мургаш“. Ремонтирани ще бъдат и стълбищата от района на Изложбени зали „Рафаел Михайлов“ към ул. „Христо Караминков“. Финансирането е в размер на около 20 000 лева и бе осигурено от общинския бюджет, по инвестиционната програма на общината.

Обновяване на стълбища и стълбищни улици предстои и в старата градска част на Велико Търново. Строителните дейности са включени в големия проект „Привлекателна и съхранена автентична градска среда на град Велико Търново“, който предвижда рехабилитация на близо 40 улици и площадни пространства в старинната част. За реализацията на инвестиционното намерение е осигурено финансиране по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново