сряда, 17 януари 2018 г.

Правят нови улици в 3 великотърновски квартала

Снимка: Община Велико Търново
Информация: www.kmeta.bg
Нови улици ще изграждат три квартала на Велико Търново, съобщава информационна агенция "Кмета БГ". Строителните дейности са заложени в инвестиционната програма на общината за 2018 година. Реализацията им ще допринесе съществено за оптимизиране на трафика и организацията на движение в кварталите. Предстоящите инфраструктурни ремонти са адекватен отговор от страна на кмета Даниел Панов и екипа му на въпроси, поставяни от великотърновци.
В квартал „Картала“ ще бъде доизградена улица „Александър Бурмов“. Към бъдещата асфалтова настилка ще бъдат оформени паркоместа, тротоари, ще бъде монтирано и улично осветление. Отсечката на практика ще „отпуши“ най-северните райони на жилищния комплекс. Доизграждането й ще направи възможен и автобусен достъп до този район, както и създаване на своеобразен кръгов маршрут, обхващащ почти целия квартал.
В инвестиционната програма е заложена и реконструкция на пътя покрай парк „Дружба“, от страната на скалния венец над Южния пътен възел. През последните години там бяха построени няколко жилищни кооперации, които вече са населени. Включено е и изграждане на пряката стръмна улица от пътен възел „Качица“ към квартал „Зона В“. По този начин чувствително ще бъде облекчен трафикът както към този район, така и към голяма част от жилищния комплекс „Бузлуджа“.
1,7 милиона лева ще струва строителството на новата детска градина в квартал „Зона В“. По искане на общината финансирането е осигурено от правителството. Детската градина ще е с капацитет за 120 деца. Работата по нея ще започне до лятото.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново