неделя, 21 януари 2018 г.

Очаква ли ни сняг и колко ще е той във Велико Търново?

Снимка: Община Велико Търново

Очаква ли ни сняг утре и колко ще достигне снежната покривка във Велико Търново са въпроси, на които ще се опитаме да ви дадем отговор в следващите редове. Още днес както синоптиците, така също Националният институт за метеорология и хидрология към БАН прогнозираха влошаване на метеорологичните условия през утрешния ден, а в сила бе обявен оранжев код за вятър. Синоптиците очакват и сериозни снеговалежи.

И за Велико Търново метеоролозите прогнозират валежи от сняг, които според няколко специализирани сайта ще започнат още около 3,00 ч. По-сериозно ще е положението между 8,00 и 11,00 ч. сутринта, сочат предварителните прогнози, а след 14,00 ч. валежите ще започнат да отслабват. Температурите ще варират от -1 до +2 градуса. Очакваната снежна покривка за Велико Търново е между 5 и 12 сантиметра. 

В края на миналата седмица от Община Велико Търново обявиха, че снегопочистващата фирма е в готовност да се справи със зимните условия. Късно този следобед стръмните улици бяха обработени с инертни материали против замръзване, видя наш екип. Общо 20 снегорини, песъкарки и други машини ще чистят Старата столица при сняг.

От Агенция "Пътна инфраструктура" предупредиха водачите да пътуват с подготвени за зимни условия автомобили.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново