сряда, 14 февруари 2018 г.

„Сцена на вековете“ 2018 със 7 постановки

Снимки: Община В. Търново/ОТА "Царевград Търнов"
Информация: Kmeta.bg
Велико Търново отново ще се преобрази във Верона на Балканите през това лято, когато крепостта Царевец отново ще бъде арена на оперни постановки на открито. Това съобщи информационната агенция Кмета.БГ. Седем ще бъдат заглавията в Третия сезон на българските оперни театри „Сцена на вековете“. Големият летен фестивал, носител на престижния лейбъл „Европа на фестивалите. Фестивали за Европа“ за 2017 и 2018 година, стартира на 14 юли и ще продължи до 5 септември. Програмата на значимия културен форум бе анонсирана по време на международното туристическо изложение „Ваканция & Спа Експо“, където Велико Търново представя туризма си на атрактивен щанд.
„Сцена на вековете“ ще стартира с операта „Мадам Бътерфлай“ от Джакомо Пучини, а изпълнението е на състава на Държавна опера – Бургас /14 юли/.
На 22 юли Театрално-музикалният продуцентски център във Варна ще представи световноизвестния мюзикъл „Зоро“, по музика на Джипси Кингс и Джон Камерън. Само пет дни по-късно трупата на великотърновския Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“ ще зарадва публиката с мюзикъла „Криворазбраната цивилизация“ по Добри Войников. На 3 август Русенската опера ще гастролира с „Луд гидия“ от Парашкев Хаджиев.
Програмата на фестивала продължава с оперите „Джокондата“ от Алмикаре Понкиепи /11 август/ - постановка на Театрално-музикален продуцентски център – Варна, както и с шедьовъра на Верди „Аида“, в изпълнение на Бургаската опера /18 август/. Големият финал на „Сцена на вековете“ ще бъде мюзикълът „Човекът от Ла Манча“ /Дейл Васерман/, в изпълнение на Държавна опера – Русе.
Вече са факт и първите договори с туроператори за оперните постановки, информираха от Общинската туристическа агенция „Царевеград Търнов“, която организира щанда за Велико Търново на „Ваканция & Спа Експо“.

На големия туристически форум Старата столица се представя с щанд от 35 квадратни метра, в който по атрактивен начин са съчетани културно-историческите забележителности с новите туристически маршрути и атракции в града и околностите му. Акценти са поставени върху крепостта Трапезица, средновековната Шишмановата баня, Аудио-визуалния спектакъл „Царевград Търнов-Звук и светлина“ и новооткрития парк на миниатюрите „Търновград - духът на хилядолетна България“. 
           
На „Ваканция & Спа Експо“ Велико Търново представя  и други водещи културни събития през годината - Международното изложение „Културен туризъм“, Международния фестивал на историческите възстановки “Ежедневнието на средновековен Търновград“, Фестивала за класическа камерна музика Arbanassi summer music, Нощта на Самоводската чаршия и фестивала на занаятите, Международно биенале на църковните изкуства и др. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново