сряда, 21 март 2018 г.

Царевец и българска светиня с безплатен вход на 22 март

Снимка: Община Велико Търново
Информация: Кмета.БГ

Безплатен ще е входът за крепостта Царевец във Велико Търново на 22 март. Поводът е празникът на Старата столица, информира агенция Кмета.БГ. Великотърновци и гостите на града ще могат да се докоснат до автентичната атмосфера на средновековния столичен град, да видят къде е бил пленен Балдуин Фландърски, да се докоснат до Двореца на Асеневци и да разгледат уникалната Патриаршия музей. Срещу символична такса от 2 лева всеки ще може да се качи с асансьор на върха на патриаршеския храм и да направи уникални снимки от разкриващата се панорама.
От Регионалния исторически музей обявиха достъп без пари и до една от най-големите български светини – църквата „Свети Четиридесет мъченици“.
Безплатен пешеходен тур с беседа е другата изненада за туристите, а и за жителите на Старата столица. Обиколката на 22 март стартират от площада пред крепостта Царевец. Турът продължава през крепостта Царевец и Асеневата порта, откъдето ще се достига до храма „Свети Четиридесет мъченици“, църквите „Св. св. Петър и Павел“ и „Св. Иван Рилски“, Шишмановата баня и Владишкия мост. Началният част на обиколката е 14,00 ч.
Интересна инициатива подготвят и от парка с миниатюрите „Търновград – духът на хилядолетна България“. Всеки 20-и посетител на 22 март ще влиза безплатно. Ако той е придружен от свои близки, преференцията ще важи и за тях.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново