събота, 10 март 2018 г.

Кметът Даниел Панов посети ВиК-аварията, очакват пускане на водата тази вечер

Снимки и информация: Община Велико Търново

Кметът на Велико Търново Даниел Панов посети мястото на ВиК-аварията, засегнала централния водопровод в района на с. Присово. На място той провери хода на строителните работи. Ремонтът напредва – вече е отстранена засегната част, предстои поставянето на нова тръба от типа „φ 1000”, както и заваряването й.
Ако всичко върви по план и няма непредвидени обстоятелства, водата може да бъде пусната още тази вечер около 20,00 ч. – далеч преди обявения краен срок.

Аварията е възникнала около 2,00 ч. през нощта на 9 срещу 10 март. В 4,30 ч. в съботната сутрин екипите на „ВиК Йовковци” ООД са били на място и са създали необходимата организация на ремонтните дейности.
Кметът Даниел Панов благодари за бързата и навременна реакция за решаването на проблема, засегнал цяло Велико Търново и още 14 населени места от общината.
По разпореждане на Панов в кварталите „Бузлуджа”, „Зона В”, „Картала”, „Колю Фичето” и „Чолаковци” са разположени водоноски. Те са осигурени със съдействието на регионалната пожарникарска служба, ОП „Зелени системи” и частни фирми. От цистерните великотърновци могат да си набавят вода, която става само за миене. Две водоноски има в Дебелец и в Килифарево.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново