четвъртък, 31 май 2018 г.

Нов строителен хипермаркет отвори врати във Велико Търново

Снимка и информация: Община Велико Търново

Нов строителен хипермаркет отвори врати във Велико Търново. Търговският обект "Praktis"е изграден върху терен от 13 декара и разполага с 6500 кв. м. застроена площ, паркинг за 100 автомобила и над 50 000 артикула. Инвестицията е за близо 10 милиона лева и бе реализирана за по-малко от година.
Кметът на Велико Търново Даниел Панов уважи церемонията по откриването на хипермаркета, който се намира срещу градския мол. Даниел Панов и собственикът на веригата Любен Милчев прерязаха лентата, а отец Петър отслужи водосвет.
„Новият строителен хипермаркет е поредната голяма инвестиция във Велико Търново, която подобрява бизнес-климата и влияе положително върху икономическото развитие, а и върху пазара на труда с разкритите 100 нови работи места“, подчерта Даниел Панов. Той посочи, че реализираното инвестиционно намерение отразява големия икономически потенциал на Старата столица. „Неслучайно Велико Търново е сред седемте града в България, които са генератори на икономически растеж и сред петте, които увеличават населението си. Всичко това е още по-силна мотивация да продължаваме да подобряваме градската среда и да превръщаме Велико Търново във все по-добро и атрактивно място за живеене, за туризъм, за реализация на младите хора, за инвестиции и бизнес“, каза още Панов. Той подари на Любен Милчев икона с изображението на Св. Николай Чудотворец.
Инвеститорът благодари на Даниел Панов, на общинската администрация и на областния управител проф. Любомира Попова за създадените за бизнеса в старопрестолния град добри условия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново