вторник, 10 юли 2018 г.

Мадам Бътерфлай се завръща на Царевец

Информация и снимка: ОТА "Царевград Търнов"/Държавна опера - Бургас


Мадам Бътерфлай се завръща на Царевец този уикенд. Историята, написана от Джакомо Пучини, ще оживее зад стените на крепостта в съботната вечер /14 юли/. Оперната постановка е част от календара на летния оперен фестивал „Сцена на вековете“, който продължава цели два месеца и превръща Велико Търново в своеобразна малка Верона на Балканите. Спектакълът ще бъде представен от състав на Бургаската опера, а началото му е в 21,00 ч.
Цяло съзвездие от изпълнители ще гастролира на сцената пред Царския дворец. В образа на японската гейша Чо Чо Сан ще влезе най-доброто сопрано у нас – Йоана Железчева, а нейният любим – лейтенант Пинкертон, ще бъде изпълнен от световноизвестния тенор Калуди Калудов. Вярната прислужница Сузики ще бъде изиграна от Андреана Николова, а звездната на македонската опера Марян Йоаноски ще влезе в образа на американския консул Шарплес.
Диригент на оперната постановка „Мадам Бътерфлай“, написана от гениалния Джакомо Пучини, е Ивайло Кринчев, а режисьор – Александър Текелиев.
Творбата на Джакомо Пучини разказва за семейството, богатството и честта, за предаността и предателството, традицията и саможертвата. Билети за постановката се предлагат в мрежата на Eventim и в туристическия информационен център във Велико Търново.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново