вторник, 19 април 2016 г.

Хепънинг в парка зарадва потребители на социални услуги във Велико Търново. Над 50 великотърновци се забавляваха с помощта на студенти.

Снимка - Община Велико Търново


Хепънинг в парка зарадва потребители на социалните услуги, които се предлагат на територията на община Велико Търново. Над 50 пълнолетни великотърновци в неравностойно положение се забавляваха часове наред и участваха в различни игри. Помагаха им студенти по психология от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”, служители от Центровете за социална рехабилитация и интеграция на възрастни и на хора с психични разстройства, както и работещи в Защитено жилище – с. Церова кория.
Събитието бе открито от директора на общинската дирекция „Социални дейности и здравеопазване” Росица Димитрова. Игри по ориентиране, спортни занимания с топка, нареждане на пъзел и търсене на различни предмети бяха малка част от забавленията във великотърновския парк „Дружба”. Потребителите на социални услуги бяха разделени в пет отбора, а за победителите във всяка игра имаше символични награди.
Инициативата „Хепънинг в парка” е част от социалната политика на Община Велико Търново и насърчава процеса на включване на хората в неравностойно положение към общността.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново