вторник, 19 април 2016 г.

Два участъка от улица „Магистрална” във Велико Търново са затворени. Временно се променя маршрута на автобусна линия №110.

Снимка - Община Велико Търново


Извършва се основен ремонт на натоварената пътна артерия

Основният ремонт на натоварената улица „Магистрална” във Велико Търново тече с пълна сила. Два участъка от натоварената пътна артерия вече са затворени, а за трафика е въведен обходен маршрут. Ограничение на движението е въведено от Западния пътен възел до малкото кръгово кръстовище на пътен възел „Качица”, както и от сечената скала под „Търговски парк Велико Търново” до пресечката с ул. „Славянска”.
Със заповед на кмета Даниел Панов е въведена временна организация на движението. Транзитният трафик по направленията София-Варна и Варна-София следва да ползва обходен маршрут от Западен пътен възел през ул, „Козлуджа”, ул. „Сан Стефано” (кв. „Чолаковци”), Южна промишлена зона, главен път I-5 Русе – Велико Търново – Габрово до Южен пътен възел.
Шофьорите в старопрестолния град следва да се съобразяват с указателните пътни знаци, които ще бъдат поставени по кръстовищата, водещи към затворените участъци на ул. „Магистрална”. Частично е променен маршрутът на градска автобусна линия №110. От спирка „Беляковско шосе” и бул. „България” тя се движи към кв. „Чолаковци” по улиците „Полтава”, „Оборище”, арх. „Георги Козаров”, „Краков” и „Никола Габровки”. По обратното направление „Кв. „Чолаковци” – Мавриков” линията върви по същото трасе. Маршрутът в тази си част е аналогичен с този на автобусна линия №2.
Реконструкцията бе одобрена през миналата година по настояване на Даниел Панов и след продължителни разговори с министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Улица „Магистрална” е част от главен път I-4 София – Варна, а финансирането в размер на близо три милиона лева е осигурено от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Ремонтът включва подмяна на бордюри, изграждане на тротоари, оформяне на зелена зона в частта около Езикова гимназия и складовата база, както и цялостно преасфалтиране.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново