сряда, 20 април 2016 г.

Създават доброволчески отряди „Млад огнеборец” към Лятната полицейска академия в община Велико Търново

Снимка - Община Велико Търново


Доброволчески отряди „Млад огнеборец” ще бъдат създадени към Лятната полицейска академия за деца и младежи, която традиционно се провежда в населените места от община Велико Търново. С реализацията на начинанието младите хора ще получат важни знания за рисковете, които крие огънят, както и за необходимите превантивни действия  срещу стихиите. Инициативата е дело на Община Велико Търново, Сдружението на кметовете и кметските наместници „Янтра 2001”, дарителско сдружение „Св. Иван Рилски”, Районното управление на полицията и Районна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в старопрестолния град.
Началото бе поставено днес в с. Самоводене. В Основно училище „Христо Смирненски” се проведе Ден на младия огнеборец. Близо 200 деца от 19 населени места в община Велико Търново се запознаха с естеството на пожарникарската професия и с опасностите, които крие огънят. Проведена бе и атрактивна демонстрация – огнеборци от старопрестолния град гасиха пожар и рязаха останки от автомобил. Те представиха възможностите на два съвременни противопожарни камиона.
„Община Велико Търново отново дава пример как трябва да се работи за гарантиране на сигурността в населените места. Много добра е идеята за създаването на доброволческите, с подготвени, знаещи и можещи млади хора. Всички институции полагат грижи, за да могат жителите на нашите населени места да се радват на спокоен и сигурен живот”, коментира заместник-кметът на старопрестолния град и общината проф. Георги Камарашев. Директорът на ОУ „Христо Смирненски” Йордан Джартов благодари на местната власт във Велико Търново и на кмета Даниел Панов за подкрепата, която учебното заведение получава.
Сред гостите бяха председателят на Великотърновски общински съвет Венцислав Спирдонов, колегите му в местния парламент проф. Михаил Харалампиев, д-р Даниела Андреева и Георги Недев, кметове на редица населени места от община Велико Търново. Присъстваха също областният управител проф. Пенчо Пенчев, ст. комисар Красимир Шотаров от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, началникът на РД „ПБЗН” Красимир Кръстев, началникът на РУП – В. Търново Валентин Къндев и др.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново