петък, 13 май 2016 г.

Над 300 деца от Велико Търново участваха в еко обучение

Снимка - Община Велико Търново


 Над 300 деца от детските градини във Велико Търново участваха в образователни игри за разделно събиране на отпадъци от опаковки. Събитието, организирано  от Екопак България и Община Велико Търново, е част от кампанията „Нахрани ме разделно!”, която се провежда за втора поредна година. Целта на инициативата е да запознае малчуганите с проблемите на околната среда и разделното събиране на отпадъци от опаковки.
„Интересът на децата към разделното събиране на отпадъци е наистина голям. За това имат заслуга и учителите. Вярвам, че с обедините усилия на институции, родители и организациите за разделно събиране на отпадъци от опаковки ще създадем навици за устойчиво отношение към околната среда”,  заяви Мариана Петкова, мениджър връзки с обществеността в Екопак България.
Преди игрите децата се забавляваха с кукленото шоу „Приказка за юначета с празни тумбачета: Хартояд, Пластоядка и Стъклояд в парка”.  Постановката на Екопак България и Театър на приказките - София разказва историята на три животинчета, които живеят в парка и се хранят с отпадъци от опаковки. Трите геройчета са и лица на част от контейнери на Екопак, разположени в близост до паркове в града.

Тяхната история е разказана и в детска комикс книжка, достъпна на страницата на Екопак. Там децата могат да тренират своите умения за разделно събиране и със забавна онлайн игра.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново