четвъртък, 12 май 2016 г.

Кметът Даниел Панов и регионалният министър Лиляна Павлова провериха темповете на основния ремонт на ул. „Магистрална” във Велико Търново

Снимка - Община Велико Търново


Кметът на Велико Търново Даниел Панов и министър Лиляна Павлова провериха темповете на основния ремонт на улица „Магистрална” и на Дъговия мост във Велико Търново. В дейностите се влагат 3,7 милиона лева по програма „Транзитни пътища”, а възложител е Агенция „Пътна инфраструктура”. По време на огледа присъства и областният управител проф. Пенчо Пенчев. Министър Павлова подчерта, че улица „Магистрална” е отсечка с национално значение и няма как основната реконструкция да не бъде свързана с временно затваряне на пътни участъци.
В Старата столица Лиляна Павлова каза още, че вече е готово препроектирането на първите 10-11 км от участъка на магистрала „Хемус” между Ябланица до Боаза за първите 10-11 км. Тя изрази надежда, че до началото на юни Върховният административен съд ще излезе се произнесе по обжалването на процедурата и ще се започне изготвянето на тръжната документация.
Министър Павлова добави, че ще бъде възложено техническо проектиране с варианти за цялото направление от Боаза до Велико Търново със съответно магистрален габарит, но проектна скорост 120 км/ ч. Предвижда се отпадането на тунелите и големите съоръжения. „Надявам се да имаме възможност от догодина да започне строителството”, посочи Павлова. 
По думите на Лиляна Павлова вече е готова първата фаза на идейния проект за трасето Русе - Велико Търново. В момента се изготвят всички необходими документи за оценката за въздействие на околната среда, като се очаква процедурата да приключи до ноември. От следващата година започва работата по парцеларните планове и отчужденията, както и поетапното изграждане на трасето. „Одобрени са и първите 15 проекта по ОП „Региони в растеж” за пътни участъци, които са основно в Северна България”, каза още Лиляна Павлова. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново