четвъртък, 30 юни 2016 г.

Във Велико Търново ще бъде изграден пешеходен надлез над ул."Магистрална". Съществуват три варианта за финансирането му.



Снимка - Община Велико Търново

Съществуват три варианта за финансиране на изграждането на пешеходен надлез над улица „Магистрална” във Велико Търново. Това стана ясно по време на днешното заседание на Общинския съвет след отговор на кмета на старопрестолния град Даниел Панов на запитване от общински съветници.
Концепцията за конструкцията, която се предвижда да бъде в района на Търговски парк Велико Търново, е получила принципното съгласие на Агенция „Пътна инфраструктура”. В АПИ проектът е предаден още преди началото на основния ремонт на улица „Магистрална”, която е част от републиканската пътна мрежа. Финансиране по финансови механизми чрез пътната агенция е първият вариант за осъществяване на начинанието, уточни Даниел Панов.
Втората опция за изграждането на надлеза е чрез частна инвестиция, като вече има разговори с представители на бизнеса. Третият вариант съоръжението да бъде изградено е чрез проекта за интегриран градски транспорт, за който Община Велико Търново има гарантирано финансиране от 10 милиона лева по ОП „Региони в растеж”. Преди броени дни Даниел Панов проведе среща с консултантския екип, който прави предпроектните проучвания. Експертите подчертаха, че пешеходните надлези попадат сред обектите, чието изграждане подлежи на финансиране по мерките.
Нова светофарна уредба ще помогне за оптимизацията на движението в кръстовището между улица „Магистрална”, улица „Славянска” и входа към складовата база във Велико Търново. Подземните комуникации са положени, остава доставката на контролерите и монтажът им. Осигуряването на светофарна уредба бе допълнително включена дейност към основния ремонт на ул. „Магистрална” след настояване на кмета Даниел Панов и екипа му в Община Велико Търново. Реконструкцията на 3-километровата натоварена улица, част от главния път „София – Варна”, бе финансирана по програма „Транзитни пътища V” на Агенция „Пътна инфраструктура”. Основно бе ремонтиран и Дъговият мост.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново