четвъртък, 30 юни 2016 г.

Представители на Лицензионната комисия на БФС определиха състоянието на терена на стадион „Ивайло“, като „перфектно“



Снимка - Община Велико Търново

Представители на Лицензионната комисия на БФС разгледаха вчера стадион "Ивайло" във В. Търново . Павел Панов, Делян Асенов и председателят на Зоналния съвет на БФС- Бончо Генчев дадоха предписания, които трябва да бъдат изпълнени, за да получат съоръженията лиценз за новия сезон.
Експертите оцениха състоянието на терена на стадион „Ивайло“, като „перфектно“.Оградата, секторът за агитката на гостуващите отбори, ремонтираният тунел към пистата и новата му подвижна част към терена, освежените фоайе и съблекалня на отбора- домакин, изградената и обзаведена съдийска стая получиха висока оценка.
Представителите на Футболната централа видяха, че са пред завършване стаята за дежурния делегат и съдийския наблюдател, както и лекарският кабинет, които също се изискват по нормативни документи.
Направени бяха и предписания, които трябва да бъдат изпълнени до 29 юли, за да може етърци да домакинстват на своя стадион.
Необходимо е подобряване на видеонаблюдението и инсталиране на нови камери в тунела, фоайето, входовете и секторите за публиката. Задължително е изграждането на зала за пресконференции и реновиране на съблекалнята за гостуващия тим.
Забранява се занапред зрители да влизат през централния вход, включително и за „вип“ ложата. Това ще наложи „вип“ гостите да влизат през страничните входове, тъй като във фоайето не трябва да има никой друг освен двата отбора и длъжностните лица.
Павел Панов коментира, че е хубаво да се възстанови осветлението на стадион „Ивайло“, тъй като това ще позволи пряко предаване на мачовете и съответно влизане на суми в клуба от телевизионни права.
Утре Лицензионната комисия ще изпрати в писмен вид предписанията си, а до 7 юли трябва да получи отговор какво е предприето по тях.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново